Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2014. December 07. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: femcafe.hu

Karácsonyi dekorációk fillérekből

Karácsonyi dekorációk fillérekből

Napról napra közelebb kerülünk az év legszebb ünnepéhez, a karácsonyhoz. Ha addigra az egész otthonodat ünnepi díszbe szeretnéd öltöztetni,akkor van egy jó hírünk, hiszen nincs szükség drága díszekre.

Napról napra közelebb kerülünk az év legszebb ünnepéhez, a karácsonyhoz. Ha addigra az egész otthonodat ünnepi díszbe szeretnéd öltöztetni,akkor van egy jó hírünk, hiszen nincs szükség drága díszekre.

Gyertyák
Gyertyákból sosem elég – túrj bele a fiókokba és szedd össze a lakásban fellelhető összes gyertyát. Nem számít, hogy kicsi, nagy, tömzsi, leégett, mécses vagy viasz, ha hangulatos kis tálakban csoportosítod őket. Néhány gyöngy, toboz, tűlevél vagy gömb remekül feldobják az összhatást. A vállalkozóbb kedvűek önthetnek maguknak gyertyákat minden féle színben és formában.

Asztalra vele
Ha nincs kedved bíbelődni a szaloncukrokkal, fogd meg őket és tedd egy nagy tálba, amit az asztalra helyezhetsz – egyrészt azért hasznos, mert mindig kéznél van, másrészt az üres papírok nem rondítják el a karácsonyfát. A szaloncukrokat bátran vegyítsd mogyoróval, dióval, pattogatott kukoricával, kemény cukorkákkal és csokikkal.

Régi szalag, nem rossz szalag
Az első, amivel igazán feldobhatod az ünnepi hangulatot, az a székek dekorálása. Nincs szükséged másra, mint néhány szalagra, amivel szépen körbetekered a háttámlákat, majd masni alakzatba vagy más megoldással megkötöd. Nem gond, ha nem egyeznek a színek, a lényeg, hogy az összehatás karácsonyi legyen.

Kopp-kopp
Az egyik legfontosabb eleme a karácsonyi dekorációnak egy vonzó ajtódísz, aminek egy egyszerű, ám stílusos koszorú tökéletesen megfelel. Törekedj arra, hogy minél egyszerűbb legyen és színben harmonizáljon a lakás többi díszítésével.

Dekoráció a szabadból
Ahol csak lehet, törekedj arra, hogy a dekorációk szerves részét képezzék mézeskalácsok, tobozok, fenyőágak és levelek – ezek nagyon hangulatos kiegészítők, valamint a pénztárcádnak is jót tesznek. Persze egy-egy égősorral és gömbbel nem csak lehet, hanem ajánlatos is megbolondítani a műveket.

Karácsonyfa jövőre is
Nagy divat lett mostanában, hogy a családok cserepes élő fát vesznek, majd az ünnepek után kiültetik a csemetét vagy tovább nevelgetik, így nem kell évente több 10 ezret kiadni karácsonyfára. Ha nem tartozol a nagy kertészek közé, nyugodtan szerezz be egy műfenyőt – a piacon és a lakberendezési áruházakban már szebbnél szebb fákat találni.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 20:04, péntek | Helyi

Nem csak mese, hanem valóság

December 7-én a Batthyány iskola alsó tagozata és az 5. évfolyam a kecskeméti Katona József Nemzeti Színházba látogatott el, ahol „A kis herceg” című előadást tekintették meg.

2023. December 08. 19:57, péntek | Helyi

Oldott hangulatban

A Batthyány Lajos Általános iskola harmadik iskola-előkészítő foglalkozását november 28-án és 29-én rendezte meg, két csoportban, összesen 37 nagycsoportos óvodás részvételével.

2023. December 08. 14:28, péntek | Helyi

Az év utolsó vására vasárnap lesz

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2023. december 10., vasárnap.

2023. December 07. 16:54, csütörtök | Helyi

Mikulás nap angolul

Angol versenyt rendezett a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium.