Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. December 26. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: HVG

Karácsony másnapján is marad az ősz

Karácsony másnapján is marad az ősz

Az elmúlt hetekben már lehetett sejteni, hogy nem lesz fehér karácsony. Valóban nem lett. Maradt az ősz. De mikor számíthatunk hóra?

Karácsony másnapján az ország nagy részén erősen felhős, párás, helyenként tartósan ködös idő lesz, de pénteken a Dunántúlon, szombaton főleg északnyugaton átmenetileg gyengén felhős területek is előfordulnak. Számottevő csapadék nem várható, néhol azonban számítani lehet szitálásra. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak szombaton keleten élénkülhet meg a déli, délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 4 és 9 fok között alakul, de a tartósan ködös tájakon hidegebb lesz.

Hóval legközelebb valószínűleg csak 2016-ben találkozhatunk. Cserébe szilveszter napján elég hideg lesz. A megélénkülő nyugati széllel a Dunántúlra enyhébb levegő érkezik, míg keleten marad a tartós fagy. Délnyugaton a napsütés lesz túlsúlyban, míg északkeleten erősen felhős lesz az ég, itt gyenge havazás sem kizárt. Éjfélre sem változik a helyzet jelentősen és marad a hideg is: -4 és -16 fok közötti értékeket mérhetünk koccintás közben.

Újév napja napján nyugaton fagypont felett, keleten az alatt alakulhat a csúcshőmérséklet. Jelentős csapadék nem fordulhat elő, északkeleten lehet hószállingózás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.