Városlista
2023. január 27, péntek - Angelika

Hírek

2014. Augusztus 12. 16:25, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Kapus Krisztián a Fidesz polgármester-jelöltje Kiskunfélegyházán

Kapus Krisztián a Fidesz polgármester-jelöltje Kiskunfélegyházán

Kapus Krisztiánt indítja polgármesternek Kiskunfélegyházán az őszi önkormányzati választásokon a FIDESZ – jelentette be ma (augusztus 12-én) Kerényi János, a párt regionális igazgatója.

Kapus Krisztiánt indítja polgármesternek Kiskunfélegyházán az őszi önkormányzati választásokon a FIDESZ – jelentette be ma (augusztus 12-én) Kerényi János, a párt regionális igazgatója. A kiskunfélegyházi városházán megtartott sajtótájékoztató keretében bemutatták a körzetek képviselő-jelöltjeit is.

A polgármesterség is olyan, mint egy házasság, lakva ismerik meg egymást a felek. Minden embernek vannak erényei, negatívumai. Jelen esetben az erények jóval többet nyomnak a latban, mint a negatívumok. Ezért esett a választás Kapus Krisztiánra – mondta el Kerényi János.
Kapus Krisztián 2010-ben átvette a város vezetését, ekkor Kiskunfélegyháza csődhelyzetben volt. A jól irányított válságmenedzselés eredményeként a település négy esztendő alatt kilábalt a bajból. A város iparűzési adóbevétele 2010-ben 919 millió forint volt, jelen pillanatban ez az összeg 1 milliárd 230 millió forint. Kiskunfélegyháza adósságállomány 2011-ben 5,43 milliárd forintra rúgott, 2014. július 31-én nulla forint – sorolta a pozitívumokat a FIDESZ regionális pártigazgatója.
A rendszerváltás óta Bács-Kiskun megye ilyen erős kormányzati pozíciókkal nem rendelkezett, mint jelenleg. Ennek köszönhetően ígéretes öt éve elé nézünk. Azt kérem a félegyházi lakosoktól, hogy ne zsákbamacskát próbáljak vásárolni, hanem legyen a város továbbra is a kormányzati oldalon – tette hozzá Kerényi János.

Négy esztendővel ezelőtt minden egyes kiskunfélegyházira 177 ezer forint adósság jutott, a mai napon a megtakarítás összege plusz 16 ezer forint lakosonként. Nem csak az adósságtehertől szabadultunk meg, hanem elindultunk felfelé – jelentette ki Kapus Krisztián.
Az elmúlt négy esztendőben évente egy milliárd forint feletti pályázati összeg érkezett az önkormányzathoz, 2013-ban pedig közel 2 milliárd forint. A konszenzusos politika eredménye, hogy az utóbbi két esztendőben a város képiselő-testülete egyhangúlag fogadta el a város költségvetését – hangsúlyozta a polgármester.

A FIDESZ képviselő-jelöltjei Kiskunfélegyházán:
1. körzet vk.: Mester Ernő iskolaigazgató
2. körzet vk.: Huszka Zsolt méhész, vállalkozó
3. körzet vk.: Retkes Illés ny. tűzoltóparancsnok
4. körzet vk.: Kissné Kovács Ilona könyvelő-könyvvizsgáló, vállalkozó
5. körzet vk.: Dr. Medgyesi József állatorvos
6. körzet vk.: Dongó József település-üzemeltető, környezetgazdász
7. körzet vk.: Tóth László mezőőr
8. körzet vk.: Kapus Krisztián polgármester
9. körzet vk.: Jankovszki Zoltán igazgató
10. körzet vk.: Lőrincz Tibor ny. agrármérnök

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 27. 10:22, péntek | Helyi

Természettudományi versenyen jeleskedtek a Batthyány iskola tanulói

2023. január 13-án került megrendezésre a Batthyány Lajos Általános Iskolában az Országos Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulója.

2023. Január 26. 14:33, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2023. Január 24. 14:27, kedd | Helyi

A vakond lett az év emlőse

A több mint 120 éve védett vakondot választotta 2023-ban az év emlősének a Vadonleső Program.

2023. Január 24. 14:21, kedd | Helyi

Idén is jönnek a busók Bokrosra

Az idei farsangot is mohácsi busókkal teszik színesebbé Bokroson.