Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Április 23. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Káprázatos virágözön várta a nézelődőket

Káprázatos virágözön várta a nézelődőket

Immáron hetedik alkalommal került megrendezésre április 22-én (szombaton) a Tavaszi Virágünnep.

Míg a gyerekek kézműveskedhettek, mások pedig a Petőfi szobor lábánál követhették figyelemmel a félegyházi amatőr csoportok látványos műsorát, addig a virágot szerető, népes számban megjelent vásárlók, nézelődők a pavilonok között válogathattak a szebbnél szebb évelő, egynyári és egyéb különleges növények között.

De nemcsak a pompás virágok keltek el szép számmal, hanem az elültetésükhöz, gondozásukhoz szükséges felszerelések is.

Csányiné Pap Andrea polgármesterné asszony így fogalmazott a rendezvény megnyitóján: „A tavasz köszöntése mindig a bolondos és szeszélyes áprilissal indul. Ilyenkor már alig várjuk, hogy a csalogató és melegen simogató napsugarak megcsiklandozzák bőrünket. De sajnos a szeszélyes április szinte minden évben megtréfál bennünket. Az elmúlt napokban mindenki megdöbbenésére hóesést láthattunk, a kávézók teraszai kiürültek és beljebb menekültek a vendégek, és bocsánatot kértünk a mélyre elrejtett télikabátoktól.Az április azonban nem csak szeszélyességet tartogat, hanem egyben a megújulás lehetőségét is, amelyre a mai nap kiváltképp alkalmas.

A virágünnep keretén belül kérem, látogassanak el a dísznövény kereskedőkhöz, virágkertészeti és kézműves termékbemutatókhoz, hátha találnak még olyat, amit eddig még nem láttak, vagy csak a szokásos virágokat szerezzék be kertjük, erkélyük újratelepítéséhez, hogy minél virágosabb Félegyházán élhessünk.”

A polgármesterné asszony arra is felhívta a figyelmet, hogy idén ismét meghirdeti városunk és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület a „Tegyük virágosabbá városunkat!” versenyét. Már a tavalyi évben is megduplázódott a pályázók száma és nagyon szeretné, hogy idén is adnának munkát a zsűrinek és meglátogatatnák erkélyeiket, kertjeiket, zöld felületeiket.
A jelentkezési lap beszerezhető a városi könyvtárban, a művelődési központban és a városháza aulájában, de letölthető a www.felegyhazikozlony.eu és a www.kiskunfelegyhaza.hu oldalról is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.