Városlista
2020. december 3, csütörtök - Ferenc

Hírek

2013. Október 19. 19:31, szombat | Belföld
Forrás: MNO

Kamu videóra ugrottak Mesterházyék

Kamu videóra ugrottak Mesterházyék

A Magyar Hírlap összeállításán kitűnnek a hasonlóságok. Fotó: Magyar Hírlap

Felettébb érdekes „véletlenekre” hívja fel a figyelmet cikkében a Magyar Hírlap a bajai választási csalást leleplező videóval kapcsolatban. A Hvg.hu tényként kezelte a videón elhangzottakat, miszerint pénzért és tűzifáért szavaztak a „romák” Baján. Mesterházy Attila sem volt rest, lecsapott a „bizonyítékokra”, és feljelentést tett.

Egyértelmű bizonyíték került elő arról, hogy szavazatvásárlás történt a bajai időközi választáson – számolt be még pénteken a Hvg.hu egy videóra hivatkozva. A Magyar Hírlap szombaton azonban már arról írt, valószínűleg megrendezett jelenetről van szó. A videón pénzt felajánló férfi Facebookon fellelhető családi fotói azonban arról árulkodnak, hogy valójában nem ő volt a vendég: saját lakásán készülhetett a lejárató videó – írja a lap.
Feltűnő sajátosságok

A Magyar Hírlap úgy tudja: a „közvetítőt” G. Róbertnek hívják, de sem Zsigó Róbert, sem a megvádolt bajai fideszesek nem ismerik őt. A felettébb gyanús videó hatodik percében váratlanul feltűnik egy kislány. A vendégeskedő G. Róbert családi fotóiból arra lehet következtetni, hogy ő G. Róbert lánya. Emellett feltűnő a videón és a fotókon látható szobaszín, a berendezések, a tükrös ajtó, a fali fehér cső és bordűr egyezése is. A felvétel végén a kézrázások után G. Róbert az aktatáskájával távozik a szobából, az egyik „vendéglátó”, mint jó gazdához illik, ki is kíséri a „vendéget” – számol be a lap.

A cikk ezután sorra veszi azokat a „nyalánkságokat”, melyeket a magukat romának tituláló férfiak tesznek és mondanak, mintha egy ellenzéki kottából cselekednének. Először természetesen a nevek kerülnek elő: A férfiak elmondják, a múltkor megkereste őket „a Szilveszter”, „az Ajtai Tibi” (a Bács-Kiskun Megyei Cigány Önkormányzat elnöke) és Kovács Csaba (a Fidesz jelöltje), hogy menjenek el utóbbira szavazni – számol be a Magyar Hírlap. Ezután előkerül kétszázezer forint is, amelyet állítólag a megvádolt politikusok küldenek.

Később az egyik férfi elkezd panaszkodni, hogy „szívük szerint” „Melindára”, a baloldali jelöltre szavaznának. Záróakkordként elhangzik, hogy ha „Róbert” (Zsigó Robert) marad a polgármester, akkor továbbra is elintézik nekik a vizet és a villanyt. A Magyar Hírlap itt felhívja rá a figyelmet, hogy a közelmúltban természetesen nem polgármester-választást tartottak.

Nem mellesleg a kormánypártisággal nem igazán vádolható 444 is különösnek titulálja a „leleplező” videót. Cikkükben arra is felhívják a figyelmet, hogy a rejtett kamera nem tűnik igazán rejtettnek.
Előre kitervelt?

A baloldalt mindezen furcsaságok nem hatották meg, feljelentést tettek. Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője erre válaszul közleményben azt hangsúlyozta, hogy a videót bizonyítéknak tekintik arra, hogy megrendezetten és előre kitervelten próbálják lejáratni a Fideszt.

Ismert, korábban a Gyurcsány-párt százezer forintos nyomravezetői díjat ajánl fel azoknak, akik egyértelműen dokumentálni tudnak bármilyen, a bajai időközi választás megismételt fordulójához köthető csalást.

Bajnaiék stábjának egyik tagja pedig SMS-ben ismerte el Kocsis Máténak, hogy a legvisszataszítóbb technikákat is bevetik a bajai kampányban.

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 03. 07:00, csütörtök | Belföld

A vártnál kevesebb pedagógus vett részt az ingyenes tesztelésen

A vártnál kevesebb pedagógus vett részt az ingyenes koronavírus-tesztelésen: az óvodai dolgozók 74 százaléka, a tanárok és tanítók 73 százaléka

2020. December 03. 05:00, csütörtök | Belföld

Elstartolt a téli, szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

Téli, szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést rendelt el december elsejétől Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára - közölte az Agrárminisztérium (AM) szerdán az MTI-vel.

2020. December 02. 18:05, szerda | Belföld

Öt éve volt ilyen nagy migrációs nyomás a Csongrád-Csanád megyei határszakaszon

2015 óta nem tapasztaltak a keddihez hasonló migrációs nyomást a Csongrád-Csanád megyei határszakaszon - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-t.

2020. December 02. 17:05, szerda | Belföld

Felvette a pedofil, ahogy a saját gyerekével erőszakoskodik

Elfogtak egy 35 éves budapesti férfit, aki zaklatta a saját gyerekét és több mint négyszáz olyan felvételt töltött fel az internetre, amely gyermekek szexuális kizsákmányolását ábrázolja