Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Október 19. 19:31, szombat | Belföld
Forrás: MNO

Kamu videóra ugrottak Mesterházyék

Kamu videóra ugrottak Mesterházyék

A Magyar Hírlap összeállításán kitűnnek a hasonlóságok. Fotó: Magyar Hírlap

Felettébb érdekes „véletlenekre” hívja fel a figyelmet cikkében a Magyar Hírlap a bajai választási csalást leleplező videóval kapcsolatban. A Hvg.hu tényként kezelte a videón elhangzottakat, miszerint pénzért és tűzifáért szavaztak a „romák” Baján. Mesterházy Attila sem volt rest, lecsapott a „bizonyítékokra”, és feljelentést tett.

Egyértelmű bizonyíték került elő arról, hogy szavazatvásárlás történt a bajai időközi választáson – számolt be még pénteken a Hvg.hu egy videóra hivatkozva. A Magyar Hírlap szombaton azonban már arról írt, valószínűleg megrendezett jelenetről van szó. A videón pénzt felajánló férfi Facebookon fellelhető családi fotói azonban arról árulkodnak, hogy valójában nem ő volt a vendég: saját lakásán készülhetett a lejárató videó – írja a lap.
Feltűnő sajátosságok

A Magyar Hírlap úgy tudja: a „közvetítőt” G. Róbertnek hívják, de sem Zsigó Róbert, sem a megvádolt bajai fideszesek nem ismerik őt. A felettébb gyanús videó hatodik percében váratlanul feltűnik egy kislány. A vendégeskedő G. Róbert családi fotóiból arra lehet következtetni, hogy ő G. Róbert lánya. Emellett feltűnő a videón és a fotókon látható szobaszín, a berendezések, a tükrös ajtó, a fali fehér cső és bordűr egyezése is. A felvétel végén a kézrázások után G. Róbert az aktatáskájával távozik a szobából, az egyik „vendéglátó”, mint jó gazdához illik, ki is kíséri a „vendéget” – számol be a lap.

A cikk ezután sorra veszi azokat a „nyalánkságokat”, melyeket a magukat romának tituláló férfiak tesznek és mondanak, mintha egy ellenzéki kottából cselekednének. Először természetesen a nevek kerülnek elő: A férfiak elmondják, a múltkor megkereste őket „a Szilveszter”, „az Ajtai Tibi” (a Bács-Kiskun Megyei Cigány Önkormányzat elnöke) és Kovács Csaba (a Fidesz jelöltje), hogy menjenek el utóbbira szavazni – számol be a Magyar Hírlap. Ezután előkerül kétszázezer forint is, amelyet állítólag a megvádolt politikusok küldenek.

Később az egyik férfi elkezd panaszkodni, hogy „szívük szerint” „Melindára”, a baloldali jelöltre szavaznának. Záróakkordként elhangzik, hogy ha „Róbert” (Zsigó Robert) marad a polgármester, akkor továbbra is elintézik nekik a vizet és a villanyt. A Magyar Hírlap itt felhívja rá a figyelmet, hogy a közelmúltban természetesen nem polgármester-választást tartottak.

Nem mellesleg a kormánypártisággal nem igazán vádolható 444 is különösnek titulálja a „leleplező” videót. Cikkükben arra is felhívják a figyelmet, hogy a rejtett kamera nem tűnik igazán rejtettnek.
Előre kitervelt?

A baloldalt mindezen furcsaságok nem hatották meg, feljelentést tettek. Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője erre válaszul közleményben azt hangsúlyozta, hogy a videót bizonyítéknak tekintik arra, hogy megrendezetten és előre kitervelten próbálják lejáratni a Fideszt.

Ismert, korábban a Gyurcsány-párt százezer forintos nyomravezetői díjat ajánl fel azoknak, akik egyértelműen dokumentálni tudnak bármilyen, a bajai időközi választás megismételt fordulójához köthető csalást.

Bajnaiék stábjának egyik tagja pedig SMS-ben ismerte el Kocsis Máténak, hogy a legvisszataszítóbb technikákat is bevetik a bajai kampányban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.