Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Szeptember 25. 12:44, péntek | Helyi sport
Forrás: Dinnyés Gyula

Kalandos hónap a Turul Koppányoknál

Kalandos hónap a Turul Koppányoknál

Több rangos versenyen vannak túl a Turul Koppány Íjászok. Cikkünkből megtudhatják honnan milyen eredményekkel tértek haza.

Augusztus végén megrendezett Vándorzászlóért verseny kétszáz íjászt vonzott Lajosmizsére.
Szeibert Nóra 376 ponttal első, Keserű Szilvia 22 főből kilencedik. Továbbá: Szólya Imre 422 ponttal, Szeibert Imre 407 ponttal, Tóth Mihály 394 ponttal, Kiss János 353 ponttal a mezőnyben, Dinnyés Gyula 486 ponttal a második helyen fejezték be a versenyt.

Ezt követően egyesületenként a legjobb 5 eredményt elérők párviadala, a távlövés következett, ahol a Koppányok egy kicsit javítottak az eddigi megszokott eredményeiken. Nagyszerű távlövéssel a csapatok közt a dobogó 3. fokára kapaszkodtak föl. A Vándorzászló Kunszentmiklósra ment!

Két hete Békéscsabára utazott Szólya Imre, Szeibert Imre, Kiss János, Dinnyés Gyula OB kvalifikációs versenyre. Nagyszerű időjárással kísért verseny szép környezetben, jó szervezésselzajlott. Dinnyés Gyula első helyen zárta a versenyt, a többiek a mezőny elején zárták a napot.

Szeptember 13.-án a DAR VS 2015. záró versenyére, a döntőre került sor Kiskunfélegyházán a Parkerdőben. A hatalmas érdeklődés mellé az szép időjárás is társult! Több ponton is bajnokaspiránssal a Koppányok kora hajnalban kezdett szervezőmunkával kezdték a napot. A külső vélemények alapján is kiválónak minősített pályán 21 célállomáson 2D 2,5 D és 3D-s célok voltak kihelyezve, a már megszokott igen technikás megoldásokkal, ami némileg helyi specialitás is. A versenyzőgárda tekintetében igen magas volt a színvonal, hiszen több világbajnok, dobogós és helyezett látogatott el a versenyre.
Sajnos a sajtot kiénekelték a Koppányok szájából, hiszen az első pillanattól folyamatosan váltakozó első három helyezett közül Kiss János íja eltört, így tartalék íjjal versenyzett. Még ilyen körülmények között is mindössze 9 ponttal maradt el a győzelemtől. Keserű Szilvia és Szeibert Nóra is nagy esélyesként kezdte a napot. Keserű Szilvia kiváló teljesítménnyel tudott volna bajnok lenni, de mivel a fizikai munkában is férfiasan helyt állt, így vélhetően már nem tudott annyira koncentrálni és a harmadik helyre csúszott vissza! Szeibert Nóra végig stabil versenyzéssel a DAR VS 2015 bajnoka lett!

Az eredmények a Koppányok szemszögéből. Horváth Katica mini lány kategóriában kimagasló eredménnyel nyerte a helyi fordulót is, így egyben a Délalföldi Régi Bajnoka lett!

Gyerek lány kategóriában is érintettek voltunk. Itt sajnos Steitz Adelina sérülés miatt nem tudta végig harcolni a bajnokságot, így a helyi versenyen a negyedik helyen zárta a napot. ötödik Csitári Nóra, hatodik Csáki Laura lett. Mindketten az év folyamán csatlakoztak a bajnokságba. Adelina a bajnokságban sérülése ellenére is a harmadik helyen zárta a versenysorozatot, míg Csitári Nóra 6. Csáki Laura pedig a 12. helyen végzett több nevet is maga mögé utasítva.

Ifi lány kategóriában Szeibert Nóra 170 ponttal előzte meg a második helyen lévő versenyzőt! Nóra a bajnokságban többszáz pontelőnnyel a régió bajnoka lett!
Gyerek fiú kategóriában Ifjú Lovas Ferenc sajnos nem tudta végigversenyezni az évet így ő a 27. helyen végzett!

Ifi fiú kategóriában Elekes Lajos és Németh László által voltak a Koppányok érdekeltek. Mivel László a bajnokság alatt egyesületet váltott, így Őt már az új egyesületéhez rangsorolták, azonban így is félig Koppány siker. Elekes Lajos a helyi versenyen kiváló ponteredménnyel a második helyen végzett, és nem először történt a bajnokság alatt, hogy Németh László előtt győzedelmeskedett. Lajos azonban nem tudott minden állomáson megjelenni az év során így a második helyig jutott. Hiába dolgozta lefelé hátrányát egy laza versenynyi ponthátránnyal Németh László mögé került a bajnoki eredményösszesítésben. László az egész éves versenyzése alapján a régió bajnoka lett. Háromnegyed részben ez is Koppány siker.

18-30 nő kategóriában Keserű Szilvia a szervezőmunkában kissé megfáradtan a helyi versenyen a második helyen végzett. Ugyanebben a kategóriában, a volt Koppány tag Vas Bianka harmadik, míg a negyedik Bányai Lili, az ötödik pedig Dongó Anita lett. A Bajnokságban ennek következtében Keserű Szilvia visszacsúszott a második helyre, a harmadik Bányai Lili, Dongó Anita pedig ötödik lett!

18-30 férfi kategóriában egész évben ádáz harc folyt az első három helyezett között. Kiss János Tóth Imre és Mátyás Zsolt felváltva vezették a sorozatot néhány pont eltéréssel. Kiss János viszont a sok hajnali munka mellé még egy verseny előtti íjtörést is kapott a naptól ajándékba. Így a tartalékíjjal harcolt! A meglepetést azonban nem ők, hanem Boldog Bence okozta, aki több mint 30 ponttal előzte meg a régió bajnokát. Bence az első helyen végzett! Kiss János is remekelt a tartalék íjjal és a harmadik lett. A sors fintora, hogy közéjük éppen az így bajnokká avanzsált Tóth Imre férkőzött be. Így a régió bajnoka 1689 ponttal Tóth Imre lett Lajosmizséről, Kiss János (Koppány) pedig 1680 ponttal a bajnokság második helyén végzett.

Boldog Bence, mivel nem harcolta végiig a sorozatot, így a hatodik helyen végzett a bajnokságban!

30-50 női kategóriában Kurucz Orsolya és Benséné Kis Szilvia révén voltak érdekeltek a Koppányok. Orsolya a 11., Szilvia a 12. helyen végzett.

A legnépesebb kategóriában (30-50 férfi) közel 50 indulóból ezen a napon a Koppányok közül Szeibert Imre volt a legeredményesebb. Imre a 8. helyen zárta a napot. Követői: Szólya Imre 11., Csányi József 13., Tóth Mihály 16., Papp Dániel 18., és Buknicz István élete első versenyén 36. helyen végzett. Az éves összesítésben Szeibert Imre a 6. helyen, Tóth Mihály 11. Szólyai Imre 14. Csányi József 18 lett 74 indulóból.

Vadászreflex kategóriában két helyen voltak érdekeltek a Koppányok. Menyhárt Endre és Bense László révén. Menyhárt Endre a bajnokság 5. fordulóján a második helyen végzett, az éves bajnokságban szintén a második lett. Bense László az év során váltott íjtípust, ezért a pusztaiban megszerzett pontjait elveszítette, de ennek ellenére is folyamatosan kapaszkodott egyre följebb. László a döntő napot kiváló teljesítménnyel, az országos bajnok mögött a második helyen zárta. Éves eredménye lapaján a bajnokságban az ötödik helyen végzett.

Senior férfi kategóriában is nyílt volt az út a dobogóra. Mivel a szervezés terhe nyomta Dinnyés Gyula vállát, így már nem tudott kimagasló eredményt hozni. A nap eredménye alapján a harmadik helyen fejezte be a versenyt. A dobogó-rivális Szabó József (HISZE) és Szitás József ( Halasi Napsólymok) között összesen 30 pont volt, ez azonban elég volt arra hogy Dinnyés Gyula a bajnokságban is a harmadik helyen zárja az évet.

Csapatversenyben a napot és az évet is kimagasló eredménnyel a Koppányok nyerték meg.

A versenyt Kapus Krisztián nyitotta meg ünnepélyes szavaival, a díjakat pedig Faragó Zsolt adta át. Köszönet Tóth Ákos tárogatóművésznek és Szunyi Sándornak az erdei koncertért, Kiss Ákos Jenő dalénekes előadóművésznek a megnyitón elhangzott Himnuszokért és a Bánk Bán részletért, Benséné Kiss Szilviának a csellókíséretért.

A támogatásért külön köszönetet mond a Turul Koppány Íjászai HE tagsága a Polgármesteri Hivatalnak, a Busa Kft-nek és a Polyák Borászatnak.

Szeptember 19.-én Budapesten a Vajdahunyad vár adott otthont a Történelmi Íjász Országos Bajnokságra és egyben a Nemzeti Bajnokságra.
Az OB-ra Szeibert Nóra, Szeibert Imre és Dinnyés Gyula kvalifikált. Szólya Imre a Nemzeti bajnokságban vett részt! Csodálatos környezet, sok-sok turista, néző, jó szervezés jellemezte az eseményt. A megmérettetés 300 indulóval kezdődött. A rendkívül rangos és nagylétszámú mezőnyben Szeibert Imre a 30., Szólya Imre a 34. helyen végzett.

Senior férfi kategóriában Dinnyés Gyula a 6. helyen zárta a versenyt, így bejutott a döntőbe. Erre nem számítottak a Koppányok ezért nagy kapkodás lett a következmény, hiszen a teljes felszerelés már messzire az autóban volt. Miután meglett újra a felszerelés, elindult a döntő. Annak ellenére, hogy nem volt veszítenivaló - hiszen nem csúszhatott lejjebb - dolgozott az adrenalin. Hiába erőssége Gyulának a gyorslövés, soha nem látott módon elrontotta ezt a célt. Így a zavaró tényezőként szolgáló düh is előjött, mert a következő célon is rontott egy lövést. Végül utána a harmadikon már megvolt mind. Az utolsó 3 célra összeszedte magát és célonként kiegyensúlyozott jó eredménnyel lépdelt tovább. A döntő ilyenkor hatalmas nézőtömegben zajlik. Végül csak egy helyet sikerült följebb jönnie a döntő segítségével és az Országos Bajnokságot ötödikként fejezte be, a Nemzeti bajnokságban pedig a 6. helyre rangsorolta eredménye.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.