Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Május 08. 12:31, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Júniusban költöznek a mentők

Júniusban költöznek a mentők

A tervek szerint május végére befejeződik a volt kommendáns hivatal épület földszintjének rekonstrukciója. A felújított épületszárnyba júniusban költöznek be a mentők.

A tervek szerint május végére befejeződik a volt kommendáns hivatal épület földszintjének rekonstrukciója. A felújított épületszárnyba júniusban költöznek be a mentők. Az épület homlokzatának teljes felújításával június végére végeznek a szakemberek.

A munkálatokra 5 millió forintot biztosított idei költségvetésében a képviselő-testület. A projekt keretében korszerűsítik a központi fűtésrendszert, új vizesblokkokat alakítanak ki, elvégzik a helyiségek festését, oxigéntárolót és eszközmosót létesítenek. Rendezik, belső parkolásra teszik alkalmassá a belső udvart. A rekonstrukció befejezése után költöznek az épületbe a mentők a mentőállomás felújításnak idejére. A megújult ingatlanrész használatáért a mentőszolgálat bérleti díjat fizet.
Az Új Széchényi Tervnek köszönhetően az országban 22 mentőállomás épül, 60 pedig megújul, közöttük a kiskunfélegyházi is. A fejlesztésből városunk többszörösen is profitál, hisz a napokban új mentőautó állt szolgálatba Kiskunfélegyházán. Korszerűsödik a mentőállomás és befejeződhet a volt kommendáns hivatal földszintjének és külső homlokzatának felújítása –mondta el lapunk érdeklődésre Kapus Krisztián polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.