Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2015. Május 06. 10:00, szerda | Belföld
Forrás: Hír24

Júniusban jönnek a Samsung pengevékony tabletei

Júniusban jönnek a Samsung pengevékony tabletei

A dél-koreai gyártó heteken belül le fogja leplezni vadonatúj szuperkarcsú csúcskategóriás táblagépeit.

A dél-koreai gyártó heteken belül le fogja leplezni vadonatúj szuperkarcsú csúcskategóriás táblagépeit.

A Samsung tavaly év közepén nagyott durrantott azzal, hogy bejelentette a riválisoktól eltérően nem LCD, hanem elképesztően kontrasztos Super AMOLED érintőkijelzőtt kapott Tab S termékcsaládot, melyben ugyebár egy 8,4 colos és egy 10,5 colos modell található. Ezek a high-end kategóriás termékek igen jól fogynak, így nem csoda, hogy hamarosan érkeznek az utódmodellek.

A legfrissebb pletykák arról szólnak, hogy a hivatalosan júniusban bejelentendő Tab S2 sorozat modelljei még a rivális Apple iPad Air 2-nél is vékonyabbak lesznek, vagyis vastagságuk nem éri el a 6,1 millimétert. Egyes források egész konkrétan 5,4 milliméteres vastagságról tesznek említést, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a szupervékony kivitel miatt mennyire csökken majd az akkumulátor kapacitása.

Az állítólag a Galaxy S6 okostelefonra hajazó designt kapott fémkeretes újdonságok közül a kisebbik várhatóan 8 colos, a nagyobbik pedig állítólag 9,7 colos Super AMOLED panelt vonultat fel, melyek közös vonása a 16:9 helyett ezúttal 4:3-as képarány, illetve a 2048x1536 képpontos felbontás. A nyolcmagos Exynos chipsettel, 3 GB RAM-mal és 8 megapixeles főkamerával rendelkező tabletek tömege mindössze 260, illetve 407 gramm.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.