Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Június 02. 09:09, kedd | Helyi
Forrás: Radio Smile

Június 5-ére tervezik a strand nyitását

Június 5-ére tervezik a strand nyitását

Június 5-ével megnyithat a Félegyházi Termál Parkfürdő strand részlege, azonban ez az időjárási viszonyok függvényében változhat.

Sajnos 10-12 fokban nem érdemes megnyitni még akkor sem, ha napközben 20-22 Celsius fokra felkúszik a hőmérséklet – mondta el a Radio Smile műsorában Kelemen József, a Parkfürdő vezetője, akitől azt is megtudhattuk, hogy a korlátozások miatt még egy ideig a strand csak fél gőzzel üzemelhet.

A nemrégiben életbe lépő rendelet szerint a szabadtéri fürdőterületek megnyithatnak, így a kiskunfélegyházi strand is készülődhet a fürdőzők fogadására a Nemzeti Népegészségügyi Központ felügyelete alatt. Az előírások szerint a strandon kizárólag a vízforgatóval rendelkező medencéket lehet használni, mely a félegyházi parkfürdő esetében a kültéren található csúszdás és a nagy úszómedencét jelenti. A családi, termál és a sajt termálmedencéket nem tudják üzembe helyezni az előírás visszavonásáig, illetőleg az uszodát a benne lévő medencékkel és szolgáltatásokkal sem lehet igénybe venni.

Mint ahogy azt a parkfürdő vezetője Kelemen József kihangsúlyozta, az előírásokat nagyon szigorúan veszik és garantálják a fürdőzők számára a rendszeresen takarított, fertőtlenített medencéket. Mindez nemcsak a fürdőző vendégekre vonatkozik, hanem azokra is, akik a fürdőben található szolgáltatásokat szeretnék igénybe venni, úgy mint fodrászat, masszázs, gyógypedikűr, de természetesen a büfé is higiénikus körülmények közé várja vendégeit.

A szájmaszk rendeltetésszerű viselése beltérben kötelező a termálfürdő területén, illetve a papucs és a kézfertőtlenítő használata, valamint a talpfertőtlenítés is előírás. Az öltözők használata is koordinálva van a megfelelő védőtávolság megtartása miatt.

- A két medencével olyan mértékben csökkent a vízfelület, hogy a fürdő kapacitása is ötödére csökkent, ami csak 270 ember egyidejű jelenlétét teszi lehetővé – beszélt a részletekről Kelemen József, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy változott a karszalag kiosztási rendje is.

- A jelenlegi helyzetben az üzemeltetőnek tudnia kell, hogy hányan tartózkodnak a strand területén, ezért a karszalagot kaucióra adjuk ki. Távozáskor szükséges a karszalag leadása, ezzel lehetőséget teremtve arra, hogy a létszám függvényében az érkező fürdőzők bebocsátást nyerhessenek – magyarázta a változtatás okát a fürdő üzemeltetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.