Városlista
2024. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2016. Július 08. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: origo.hu

Július közepétől Magyarországon a hőkamerás telefon

Július közepétől Magyarországon a hőkamerás telefon

60 percig akár ötméteres mélységben is működik, a kamerát is lehet közben használni. 1,8 méteres magasságból könnyű szívvel le lehet ejteni, nem zavarja.

Kesztyűben, nedves ujjal is használható. De nem csak ezek miatt érdekes a Cat S60 strapatelefon - hiszen ez a világ legelső hőkamerás okosmobilja.

A Cat S60-ban a FLIR beépített Lepton mikrohőkamera modulja található, amely megjeleníti a szabad szemmel nem látható hőt, és kiemeli a hőmérséklet-különbségeket. Az S60-on előretelepített MyFLIR alkalmazás különféle beállításokat kínál a hőképek rögzítésére, amik részletes elemzést tesznek lehetővé. A Cat S60 hőkamerájának köszönhetően felmérhetjük a nyílászárók körüli hőveszteséget, a nedvességszivárgásokat, felderíthetjük a hiányzó szigetelést, felismerhetjük a túlmelegedő elektromos készülékeket és áramköröket, valamint teljes sötétben is láthatunk vele.

A gyártó Bullit Group azon dolgozik, hogy a hőképalkotás sok más alkalmazás részévé válhasson. Ezért a Cat S60 hőkamera szoftverfejlesztő készletét fejlesztői program keretében kiadják a következő napokban.

A Cat S60 a piacon kapható legvízállóbb okostelefon, amely egy órán át kibírja akár öt méter mélységben.

A fizikai gombokkal víz alatt is használhatjuk a kamerát, ami további különleges felhasználási lehetőséget biztosít.

A Cat S60 Magyarországon július közepétől érhető el, nagyobb ismert kereskedőkkel tárgyalnak a forgalmazásról, a szolgáltatók közül pedig a Telekomnál debütál majd a telefon. A keddi, magyarországi megjelenésről szóló sajtótájékoztatón az Origo kérdése nyomán kiderült, hogy nemcsak szakmai, munkahelyi használatra ajánlják, hanem szeretnének népesebb közönséget elérni a készülékkel, az a cél, hogy aki Cat S60-at használ, annak ne legyen szüksége más, divatos okostelefonra. Ezt többek között a divatosabb, öntöttfém kerettel megalkotott formavilággal, a 4,7 inches érintőkijelzővel vagy például a 3 gigabájtos belső memóriával és a 200 gigabájtig bővíthető tárhellyel szeretnék elérni, nem beszélve a 13 megapixeles hátlapi és az 5 megapixeles előlapi kameráról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 07:44, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 21. - Húsvét 4. vasárnapja HIVATÁSOK VASÁRNAPJA

2024. Április 21. 07:43, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 21. - Húsvét 4. vasárnapja KÖNYÖRGŐNAP PAPI HÍVATÁSOKÉRT

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg Városi Diáksport Bizottság a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.