Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Június 06. 10:05, szombat | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Juhász Csaba: Kalandos versenyen vagyunk túl!

Juhász Csaba: Kalandos versenyen vagyunk túl!

Interjú Juhász Csabával. Egy sikeres Saturnus Rally-n vagy túl testvéreddel, Zsoltival. Az A7 kategóriában sikerült győzedelmeskednetek a Honda Civic Type R versenyautótokkal a Saturnus Rally-n.

Mennyre vezetett rögös út a dobogó legfelső fokához?

- Egy jól felkészített autót kaptunk, amivel nagyon nagy élmény volt versenyezni. Rögtön az első városi gyorsaságin már első időt tudtunk autózni, annak ellenére, hogy egy párszor meghúztam a kéziféket. Ezért aztán bizakodóan vártuk a másnapi rajtot.

Az első körben még nem mentünk túl jól, de a második körre már felraktuk a keményebb Pirelliket és így már feljöttünk az abszolút 16. helyre annak ellenére, hogy volt két túlcsúszásunk, amit a nagy sietségnek tudtunk be. Egészen a hetedik gyorsasági feléig minden rendben volt, ekkor azonban a kuplung meghibásodott. Hiába nyomtam be a pedált, nem emelt ki a kuplung. Így egy kicsit lassabban ment a visszaváltás, ami miatt hosszabbak lettek a fékutak. Szerencsére ezután szerviz következett, de sajnos erre a problémára nem találtak a fiúk megoldást. Ezután úgy rajtoltunk, hogy egyes fokozatban indítóztam ki a rajtból az autót, ami aztán szép lassan beindult, majd életre kelt. Ezzel a procedúrával nagyon sok időt veszítettünk minden rajtban. Majd a nyolcadik szakaszon egy visszafordítóban leállt az autó, ahol veszítettünk majdnem egy percet, mire a nézők betoltak, mert az akksi már nem bírta sebességben beindítania kocsit (köszönjük nekik a segítséget).
A kilencedik gyorsaságin eleredt az eső , mi persze slick gumikon voltunk, de még így sem veszítettünk túl sokat, sikerült viszonylag jó tempóban teljesítenünk ezt a szakaszt. Ezután a szervizben beszerelték a Hondába a szervizautó 20 kg-os óriás akkumulátorát, mert a verseny akksi már nem bírta a terhelést. Így némi plusz súllyal vágtunk neki az utolsó négy szakasznak, immáron intermédia gumikkal. Ez jó választásnak tűnt mert a vihar után kisütött a nap és rohamosan kezdett felszáradni az aszfalt.

Az utolsó éjszakai szakaszon még elkapott egy kiadós eső, de a Pirelli intermédia gumijai itt is jól teljesítettek és sikerült előre lépni az abszolút 15. helyre és a Mitropa 8. helyre.

Kalandos versenyen vagyunk túl, sajnos a kuplung miatt nem tudtuk teljesen kiautózni a lehetőségeinket, de így is elégedettek vagyunk az eredménnyel.

74 versenyautóból 38-an értek célba. Mi ritkította meg a mezőnyt ennyire vajon?
- Nagyon sok autó kiesett baleset miatt, úgy gondolom ennek a technikás pályák és a folyamatosan változó útfelület volt az oka.

Legközelebb, hol és milyen autóval várható az indulásotok?

- Toscanaban szeretnénk rajthoz állni a következő Mitropa futamon. Egyenlőre még nem tudjuk az autó típusát, mert tudomásunk szerint a Megane-t egy másik páros is szeretné kibérelni erre a versenyre. Mi a Honda teljesítményével is meg vagyunk elégedve, de természetesen a Megane-nal előrébb tudnánk végezni.

Köszönjük Partnereink segítségét!

www.infovaros.hu, Tiszaújváros Transz. Phobex Kft. Mfactory. Spoonsports. Mugen - Power. Bio Balls Hungary Kft. Dynea Kft. Mahiti Kft. DDZ MED Kft. Komplex - D, ML-Log Kft. POP Kft. Eastjob. Mihidra Kft. Pikktel Kft. Zsoma-Ker Kft. Öko Transz. Kartel 97Bt. Bezama Kft. Adó-Dó Plusz Kft., Product T-Pride Kft., R-Pex2000 Kft., H.B c.e. Mérnöki Szolgáltató Építő és Kereskedelmi Kft. aquageneral.hu. Kelet-Atlasz Kompresszor Kft. Baromfiudvar 2002 Kft. Castrol. Unilub Kft. Assist-Trend Észak Kft. BB-Logistic.eu. Távit Kft. Autó M3 Szerviz és Diagnosztika. D.D-Z.- MED Kft. Szamsped Transz Kft. Best Tyre Kft. Technor 93 Kft., Vivifer.hu, Olvisz 98 Kft., Termix Bt, Magyar Ipar Kft., Dr. Lan Kft., Hernád Fólia Kft., Bója Teherfuvarozás, Flotál Kft, www.flotal.eu/kapcsolat, DruszAgro, Hunola Kft., TT Sped kft. DSG Tervezőiroda Kft, Natrur Gold Farms Kft., Bio Balls Kft., NBBH s.r.o, BB-Logistic Kft. Alföld Európa, H-Euro Consult Bau Kft., Baromfi Trans 2008 Kft., Vargatrade-Ferr Kft., Lanexpert Kft., Inter-Agrowashker Kft., Dentmark Kft., Glasstone Transz Kft., Total Wagon Management Kft., Akku-System Bt, Dexter Transz Kft., NGK Spark Plugs, Black Point Kft, Viveszt-Med Bt, Juhász-Média Kft., Crash-Men team Kft., Magyar Mélyépítő Kft.
Fotó: Matej Sevčnikar

Címkék: autósport, rallye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.