Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Január 07. 07:22, szombat | Sport
Forrás: mno.hu

Juharszirupot nyakaltak a Kemény-legények

Juharszirupot nyakaltak a Kemény-legények

11-6-ra verte Kanadát a magyar férfi vízilabda-válogatott – minden siker nagy öröm ilyentájt, az Európa-bajnokság és az olimpia évében.

A fehérvári Volvo Kupa másik találkozóján a világbajnok kikapott Németországtól, reméljük, teljesítményüket szombaton megismétlik.

Lelazázták az olaszok a fehérvári Volvo Kupa nyitómeccsét, a világbajnokok egy góllal kikaptak Németországtól a délutáni összecsapáson, így már játék nélkül közel éreztük magunkat az áttetsző trófeához, a németek ugyanis nem sok borsot törtek eddig az orrunk alá, valamint péntek esti ellenfelünk, Kanada sem, és úgy tűnik, Olaszországnak bőven elegendő, hogy ők a világ urai… A meccsnek helyszínt adó Székesfehérvár ráadásul a nap második sportsikerére készült, mert a Volán hokicsapata is megnyerte soros hazai találkozóját, így a nemsoká Eindhovenben sorra kerülő Eb-re gyúró Kemény-legénység mámoros hangulatban ugorhatott vízbe a négycsapatos tornán.

A fehér sapkás magyarok az első ráúszásnál sajnos elszenvedték az első vereséget, de mivel gólra játsszák ezt a sportot is, nem hagytuk őket sokáig örülni – Madaras: 1-0. Jelezve azért, hogy Kanada is a vízben van, kicsit bealázták Baksa Lászlót a magyar kapuban – Szécsi hiányában kapott lehetőséget –, aki nem beszélt össze Varga Dániellel egy könnyű szituációban, majd az évekig Egerben játszó Feltham a vezetést is megszerezte a juharleveleseknek (1-2), de ekkor örülhettek ők utoljára. Az már persze az első kapottnál biztos volt, hogy az utolsó magyar–kanadain látott 6-0-s negyedet nem most ismételjük meg. Az jól látható volt, hogy Birosnak tetszik a legkevésbé, ami az eredményjelzőn van (gyors 2-2), és ekkor következett Kemény Dénes kényszerű-bátor húzása: Kis Gábor egyáltalán nincs ott a tornán, Hárai Balázs sérült, így Steinmetz pihentetésekor a centert csak nagy ritkán játszó Szivós Mártont küldte középre. A mester ritkán dönt rosszul, és az, hogy Szivós azonnal kiharcolt egy ötméterest (Varga Dénes értékesítette), őt igazolta.

A második ráúszásnál Graham megint a kanadaiaknak hozta el a labdát, de újfent magyar góllal kezdődött a nyolc perc – Baksa gyönyörűen védett, s forintos indítását Varga Dénes váltotta gólra (4-2). Nem zavarta meg a srácokat, hogy az 5-ös sapkában ügyeskedő Boyd előbb ötösből, majd egy távoli pattintásból is eredményes volt (4-4), mert ekkor beindult a magyar henger: Kiss Gergely egy ügyetlen kapuskidobást használt ki (5-4), Steinmetz Ádám jól jött vissza pihenőjéről (6-4), és hiába kértek a vendégek időt, a válogatottba egy év kihagyás után visszatérő Kásás beállította a félidei 7-4-et.

S ha már megjött a játékkedve, a harmadik ráúszásnál gyorsabb is volt vetélytársánál, és egy formás magyar akció végén Kiss Gergely igen messziről megtalálta a rőt sörényű Steinmetzet középen (8-4), és Graham is hiába próbált még utoljára életet lehelni a kanadai gépezetbe (8-5), sok sót a meccs végéig nem ettek meg – közben pedig még Török Béla, Biros Péter és Kásás Tamás is betalált (11-5). Emberelőnyből azért meglett a szépségtapaszuk, úgyhogy ebben a szellemben jöhet a világbajnok elleni derbi szombaton 20.30-kor. Az MNO is résen lesz!

MAGYARORSZÁG–KANADA 11-6 (3-2, 4-2, 3-1, 1-1)
magyar góllövők: Biros 2, Kásás 2, Steinmetz 2, Varga Dénes 2, Kiss Gergely 1, Madaras 1, Török 1

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.