Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Január 23. 07:45, hétfő | Külföld
Forrás: HírTv/MTI

Újra megmozdult – veszélyes a keresés

Újra megmozdult – veszélyes a keresés

Újra fel kellett függeszteni az olasz partoknál szerencsétlenül járt Costa Concordia óceánjáró húsz eltűntjének keresését vasárnap kora hajnalban.

Mert az oldalára borult luxushajó ismét megmozdult, veszélyessé téve a mentési munkálatokat – közölte egy hivatalos szóvivő.

„A kutatást hajnali 1 óra 30 perckor felfüggesztettük, amikor mozdult egyet a hajó” – mondta Francesca Maffini, a polgári védelem szóvivője. Közlése szerint műszaki szakértők tanácskozása folyik, „hogy elemezzék az adatokat, megállapítsák, mennyit mozdult el a Concordia s miért, majd eldöntsék, folytatható-e a keresés és miképpen”.

A hajótest víz alatt lévő részének átkutatása a pénteki szünet után szombaton folytatódott, és akkor találtak rá egy nő holttestére – ő a január 14-ére virradóra történt szerencsétlenség tizenkettedik meglelt áldozata.

Potyautasoknak nevezte a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia óceánjáró hajóról eltűnt, de az utaslistán nem szereplő személyeket Franco Gabrielli, az olasz polgári védelem vezetője, aki az eltűntek között keresett magyar nő esetét is említette. „A nő családtagjai arról biztosítottak, hogy a magyar állampolgárságú nő a fedélzeten tartózkodott a legénység egyik tagjának a vendégeként, és a hajóról fel is hívta a rokonait, a neve azonban nem szerepel az utaslistán” – hangoztatta a hajószerencsétlenség okozta katasztrófahelyzet kezelésére kinevezett kormánybiztos Gabrielli, aki egyben az olasz polgári védelem vezetője is.

A külügyminisztérium nem erősítette meg azokat a sajtóinformációkat, melyek szerint a zátonyra futott olasz hajón eltűnt magyar nő holttestét találták volna meg a mentőalakulatok.

Tizenharmadik halálos áldozat

Az olasz tűzoltóság búvárai találtak egy tizenharmadik holttestet vasárnap délután a szerencsétlenül járt Costa Concordia óceánjáró hátsó részében, és felszínre hozták. Egyelőre ismeretlen személyazonosságú nőről van szó, aki mentőmellényt viselt – közölte a polgári védelem szóvivője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt