Városlista
2021. október 16, szombat - Gál

Hírek

2013. Március 25. 18:08, hétfő | Helyi
Forrás: BKMF

„Józan húsvét”

„Józan húsvét”

Az idén nem csak az ünnepi, hanem az azt megelőző időszakban is fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a megyénkben - 2013. március 25-től 2013. április 1-ig - „Józan Húsvét” elnevezésű kampány keretében.

A korábbi évek tapasztalatai alapján a húsvéti ünnepek ideje alatt közútjainkon a forgalom növekszik, és erre az időszakra jellemző, hogy az átlagosnál többen hagyják figyelmen kívül az alkoholfogyasztás melletti járművezetés veszélyeit. Kiemelten fontos az ittas állapotban közlekedő, az agresszív, szabályszegő gépjárművezetők ellenőrzése, ezáltal a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedők biztonságérzetének növelése és a zavartalan közlekedés biztosítása a húsvéti ünnepek alkalmával.

Az idén nem csak az ünnepi, hanem az azt megelőző időszakban is fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a megyénkben - 2013. március 25-től 2013. április 1-ig - „Józan Húsvét” elnevezésű kampány keretében.

A Nemzeti Közlekedési Hatósággal közösen végrehajtott akció célja a kampányidőszak első felében, - 2013. március 25. és 29. között - az ittas állapotban előidézett közúti közlekedési balesetek megelőzése, ennek keretében a gépjárművezetők és a kerékpárosok fokozott ellenőrzése. Az ittasság ellenőrzésén túl kiemelt figyelmet fordítanak kollégáink a járművek műszaki állapotának ellenőrzésére is, különös tekintettel a kerékpárok kötelező és ajánlott felszereltségének meglétére, épségére. A kerékpárosok vonatkozásában az ellenőrzés alá vont személyek figyelmét felhívjuk a kötelező és az ajánlott felszerelések használatának fontosságára. Hiányosság esetén felhívjuk a járművezető figyelmét a hibára és annak lehetséges következményeire.

A kampányidőszak második felében, - 2013. március 30. és 2013. április 1. között - a húsvéti ünnepek alatt kiemelt figyelmet fordítanak rendőreink az:
• ittas vagy bódult állapotban közlekedő gépjárművezetők, kerékpárosok kiszűrése,
• agresszív, szabályszegő gépjárművezetőkkel szembeni intézkedésre,
• passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 15. 13:24, péntek | Helyi

Horgászboltba tört be a zsályakereskedő

2021. Október 15. 11:58, péntek | Helyi

Megyei bajnokok a József Attila Általános Iskola asztaliteniszezői

Régen látott sikert értek el a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola diákjai a Diákolimpia Megyei Asztalitenisz döntőjén.

2021. Október 15. 11:54, péntek | Helyi

Régi zene - iskola új köntösben

Épület avató hangverseny lesz a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában 2021. október 22-én 17 órakor a művészeti iskola tanáraival az I. emeleti Koncertteremben.

2021. Október 15. 11:17, péntek | Helyi

Lakótelepi Futónapot tartott a Darvas Iskola

A Kiskunfélegyházi Darvas József Általános Iskola október 13-án rendezte meg hagyományos lakótelepi futónapját.