Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Szeptember 05. 13:17, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Jövőre 8 osztály kezdheti a tanévet a Constantinum új iskolaépületében

Jövőre 8 osztály kezdheti a tanévet a Constantinum új iskolaépületében

Ma (szeptember 5-én) ünnepélyes keretek között helyezték el a Constantinum Intézmény új iskolaépületének alapkövét a Jókai u. 3. sz. alatt.

A Jókai u. 3. sz. alatt fog megépülni előreláthatólag jövő év szeptemberére a Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulatának fenntartásában működő kiskunfélegyházi Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégiumának egy 8 tantermes iskolaépülete. Az itt lebontásra került épület homlokzata XX. század eleji mezővárosi lakóépület tégla homlokzata városi szintű emlékműnek minősül, ezért a leendő iskolaépületnek szerves részét fogja képezni összekapcsolva ezzel a múltat, a jelent és a jövőt.
Az új épület 4 szintes lesz: egy alápincézett rész, földszint, valamint I. és II. emelet lesz kialakítva, melyeket lépcsőház és lift fog összekapcsolni.

A téglalap alakú komplexumnak 1 főbejárata lesz, ezen kívül egy udvarra nyíló kijárat szerepel a tervekben. A régi rész főbejárata gazdasági bejáratként fog funkcionálni. A telken fennmaradó közel 900 m2-es területen zöldfelület és a diákok sport- és mozgásigényét kielégítendő sportudvar és játszóudvar kerül kialakításra – tudtuk meg Seres Tibortól, az ELŐ-SZER KFT ügyvezető-igazgató helyettesétől az alapkő letételének ünnepségén.

- Nehéz szavakba önteni azt az örömöt, melyet a Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégiumán Móra Ferenc Általános Iskolai tagintézményének alapkő letétele jelent számunkra. Napjainkban, amikor értékválságokat tapasztalunk körülöttünk, lelkünk mélyén biztos ponthoz szeretnénk kötődni – mondta Mindák József a Constantinum Intézmény vezetője az ünnepségen. Majd így folytatta: Jó az Úrban bizakodni, mert ő tudja, hogy mire van szükségünk és segít a szorongások idején is. Fenntartónk Isten szolgálatában állva nagyon jó és bölcs gazdaként nyújtott segítő kezet, amikor felmerült annak az igénye és szüksége, hogy iskolánk épület komplexuma bővítésre kerüljön.

A fenntartó intézmény mellett beszédében az igazgató köszönetet mondott városunk elöljáróinak, az ELŐ-SZER KFT. vezetőségének és dolgozóinak, Bakos Ferencnek a közbeszerzési eljárás vezetéséért, Riskó Zoltán projektvezetőnek, valamint Csabai Csaba műszaki ellenőrnek a szakmai munkáért. Az igazgató szavait követően Dávid Bernadett a Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulatának általános főnöknője szólt a megjelentekhez.

A beszédeket követően Csányi József polgármester és Dávid Bernadett az iskolanővérek képviseletében elhelyezte a Constantinum Intézmény adatait tartalmazó időkapszulát és az új intézmény alapkövét, melyet Máriás Ferenc az ELŐ-SZER KFT műszaki vezetője rögzített.

Az eseményt a Constantinum Intézmény 4. osztályos tanulói mezőföldi néptáncokkal színesítették. (Felkészítő tanáruk: Kátai Tibor)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.