Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. November 25. 18:10, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Jótékonysági Árverés a Dózsa Iskolában

Jótékonysági Árverés a Dózsa Iskolában

Immáron 7. éve került megrendezésre a Jótékonysági Árverés a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskolában. Ma (november 25-én) a késő délutáni órákban kezdődhetett meg a licitálás.

Az árverés legfőbb célja, hogy az alapítvány bevételét növelve a tanulókra tudják fordítani a befolyó összeget. Ennek a törekvésnek legutóbbi ékes példája, az elmúlt hét folyamán megérkezett két tanteremre való bútorzat egymillió Forint értékben.

Az alapítvány a jótékonysági árverés bevételét az oktatási eszközök fejlesztésére kívánja fordítani. A rendezvény létrejöttéhez óriási összefogásra volt szükség, melyben nagy szerepet vállalt Pintér Anna és Horváth Zoltán, akik legfőbb kapcsolattartók a felajánlókkal, Dr. Juhász Csilla, az alapítványi kuratórium legfiatalabb tagja, Rajtmár István, a Premier Galéria tulajdonosa, mint az árverés levezetője. De nem lehet megfeledkezni a tanítványokról, gyerekekről, akiknek a csodálatos alkotások köszönhetők és természetesen e művek megvásárlóiról, a licitálókról sem.

Az iskolát körbejárva láthatjuk, hogy valódi remekművek ékesítik a falat. A kitett alkotásokon soha nem esik csorba, nem bántják a gyerekek. Ez pedig az iskolában dolgozók – képzőművészet iránti tudatos elkötelezett – oktató nevelő munkájában rejlik és abban, hogy a tanév 10 hónapjából 2 hónapon keresztül a tanulók alkotásai díszítik a kiállító felületet a különböző pályázatok, versenyek eredményeként. A tanulók megtapasztalhatják milyen élményt jelent, amikor közel 400 tanuló szemléli, nézegeti a nagy műgonddal elkészített munkákat. A szemlélődőből így lesznek művészek. A mai árverésen kalapács alá került tanulói munkák is az idei év első pályázatának díjnyertesi és az a jutalmuk, hogy ország-világ előtt kiválasztottak lehettek.

Az árverezésre került műveket először egy szakmai zsűri rangsorolta, majd ezután következtek a közönségdíjasok a tanulók, majd az iskolában dolgozó felnőttek véleménye alapján. Elmondhatjuk tehát, hogy tulajdonképpen egy elismerést, rangot jelent bekerülni azok körébe, akiknek a munkái az árverésen szerepelhettek. Mindezen túl a Szülők Közösségének egyetértésével egy 2016-os naptár is fog készülni az árverésen kalapács alá kerülő gyermekrajzokból.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.