Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. December 25. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Jótékony ajándék a Milkától

Jótékony ajándék a Milkától

Tízmillió forintot adományoz a Magyar Vöröskereszt számára Magyarország legkedveltebb csokoládé márkája, a Milka.

A Magyar Vöröskeresztnek átadott 10 millió forint összegű támogatást a segélyszervezet elsősorban hátrányos helyzetű családok mindennapjainak jobbá tételére használja fel. Az országos segélyszervezet tíz helyszínen működteti az úgynevezett Családok Átmeneti Otthonát (CSÁO). Ezekben az otthonokban a Magyar Vöröskereszt munkatársai összesen 100 családot látnak el, ami évente több mint 1000 fő szociális támogatását jelenti.

A Milka a Magyar Vöröskereszt öt kiemelt tevékenységét támogatja
„A Milka által felajánlott támogatást öt kiemelt programunk finanszírozására fordítjuk. E jelentős segítség révén a hátrányos helyzetű és mélyszegénységben élő családok megsegítése mellett meleg takarót, ételt, forró italt tudunk adni a hajléktalan otthonokba, illetve az éjjeli menedékhelyre jutók számára, valamint készségfejlesztő eszközöket szerezhetünk be fogyatékos nappali otthonainkba. Emellett, a támogatásnak köszönhetően hátrányos helyzetű és rászoruló nagycsaládok gyermekei is megtapasztalhatják majd a táborozás és kirándulás élményét” – mondta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

A Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete is kapott az összegből 22 ezer forintot, melyből a Fogyatékosok Nappali Otthonának tagjai számára fejlesztő játékokat fognak vásárolni – tudtuk meg dr. Sinkó Melindától a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezetének vezetőjétől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: