Városlista
2024. február 25, vasárnap - Géza

Hírek

2014. Szeptember 10. 17:00, szerda | Belföld
Forrás: OMSZ - Index

Jön az özönvíz.

Jön az özönvíz.

Az OMSZ közzétett egy térképet is, amiben arra figyelmeztetnek, hogy lesznek területek, ahol akár 100 mm-nyi eső is eshet.

Az OMSZ azontúl, hogy 15 megyére elsőfokú, 2 megyére pedig másodfokú figyelmeztetést adott ki az intenzív záporok, zivatarok és a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt, közzétett egy térképet is, amiben arra figyelmeztetnek, hogy lesznek területek, ahol akár 100 mm-nyi eső is eshet.

Szerdán délután Békéscsabán már borsó nagyságú jég esett, az utcák pedig rövid idő alatt hömpölygő vízfolyammá váltak. Az Időkép szerint pedig Tiszafüreden 46 mm, Tamásiban 40 mm csapadék hullott csak eddig.

A felettünk elhelyezkedő ciklon miatt a helyzet ráadásul csütörtökön még rosszabb lesz, akkor már az ország középső és nyugati részén nagyrészt másodfokú riasztás lesz érvényben. Az OMSZ szerint pár nap alatt egy havi átlagos csapadék mennyiségnél is több eső hullhat le.

A mostani előrejelzések szerint a komoly esőzések vasárnapig is eltarthatnak, de utána is többfelé valószínű eső, zápor, helyenként zivatar. A héten hajnalban 12-18, napközben 16-30 fokra számíthatunk.

(Az OMSZ frissülő veszélyjelzését ITTkövetheti figyelemmel.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 11:27, vasárnap | Belföld

Tömegbaleset az M7-esen - Videó

Több helyszínen több gépkocsi karambolozott a vasárnap reggeli órákban az M7-es autópálya mindkét oldalán.

2024. Február 25. 08:40, vasárnap | Belföld

Elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

Huszonkilenc hét halmozódás után elvitte egy játékos minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét, a telitalálatos szelvény tulajdonosa több mint 6,5 milliárd forintot nyert - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szombaton az MTI-t.

2024. Február 25. 08:37, vasárnap | Belföld

Minden webáruháznak szerződnie kell a Magyar Postával

A Magyar Posta a csomagkézbesítés növekedésére számít.

2024. Február 25. 08:35, vasárnap | Belföld

Kocsis Máté: új gyermekvédelmi rendszert kell kialakítani

Új gyermekvédelmi rendszer kialakításának igényét fogalmazta meg a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, ahol elmondta: tiszta, világos szabályokra és felügyeletre van szükség.