Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2013. November 20. 16:48, szerda | Belföld
Forrás: Köpönyeg

Jön a tél, készüljünk fel rá!

Jön a tél, készüljünk fel rá!

Jelentős változás előtt áll időjárásunk: hétfőn várhatóan beköszönt a tél!

A hétvégén tovább erősödik és Nagy-Britannia térsége fölé húzódik a jelenleg az Atlanti-óceánon elhelyezkedő anticiklon. Közben a Földközi-tenger térségében mediterrán ciklon mozog majd ÉK, azaz hazánk felé. Ebben a klasszikus helyzetben az anticiklon peremén megkezdődhet az északi hideg levegő lezúdulása, mely véget vet az őszi időnek.

Vasárnap az említett mediterrán ciklon sokfelé okozhat kiadós mennyiségű esőt, majd hétfőn az egyre erősebb, viharossá fokozódó széllel jó 10 fokkal hidegebb levegő áraszthatja el a Kárpát-medence térségét, így az esőt havazás, hózáporok válthatják fel - de síkvidéken tartósan megmaradó hó még nem valószínű. A jelenlegi számítások szerint hétfőn napközben semennyit nem emelkedik majd a hőmérséklet, délután is csak +3 fok körüli értékeket mérhetünk, mely fagyosnak tűnik majd a 70-90km/h-s északi szélben.

A folytatás is téli időt ígér, a délutáni órák hőmérséklete általában csak +5 fok körül alakul. Az éjszakai lehűlés is erősödik, néhol kemény fagyok (-5, -10 fok) is előfordulnak.

Az autósoknak már csak néhány napjuk maradt arra, hogy megfelelően felkészítsék a járműveket: szükséges a +7 fok alatt rugalmasságukat és tapadó-képességüket elvesztő nyári gumik, és az ablakmosó folyadékok lecserélése, illetve nem árt megvizsgáltatni a fékberendezést is.

Jön a tél, készüljünk fel rá!

Forrás: Köpönyeg.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Belföld

MÁV: tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri fővonal felújítása

Tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri vasúti fővonal felújítása, emiatt több ütemben módosul a menetrend a következő hónapokban - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.

2024. Április 12. 14:18, péntek | Belföld

KSH: az ipari termelés 1,8 százalékkal nőtt februárban

2024 februárjában az ipari termelés volumene 1,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 1,4 százalékkal emelkedett

2024. Április 12. 14:13, péntek | Belföld

Megérkezett Magyarországra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

Megérkezett Magyarországra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

2024. Április 12. 09:48, péntek | Belföld

Hétfőn jár le a gépjárműadó befizetésének határideje

Április 15-én éjfélig lehet befizetni a gépjárműadót.