Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2013. November 20. 16:48, szerda | Belföld
Forrás: Köpönyeg

Jön a tél, készüljünk fel rá!

Jön a tél, készüljünk fel rá!

Jelentős változás előtt áll időjárásunk: hétfőn várhatóan beköszönt a tél!

A hétvégén tovább erősödik és Nagy-Britannia térsége fölé húzódik a jelenleg az Atlanti-óceánon elhelyezkedő anticiklon. Közben a Földközi-tenger térségében mediterrán ciklon mozog majd ÉK, azaz hazánk felé. Ebben a klasszikus helyzetben az anticiklon peremén megkezdődhet az északi hideg levegő lezúdulása, mely véget vet az őszi időnek.

Vasárnap az említett mediterrán ciklon sokfelé okozhat kiadós mennyiségű esőt, majd hétfőn az egyre erősebb, viharossá fokozódó széllel jó 10 fokkal hidegebb levegő áraszthatja el a Kárpát-medence térségét, így az esőt havazás, hózáporok válthatják fel - de síkvidéken tartósan megmaradó hó még nem valószínű. A jelenlegi számítások szerint hétfőn napközben semennyit nem emelkedik majd a hőmérséklet, délután is csak +3 fok körüli értékeket mérhetünk, mely fagyosnak tűnik majd a 70-90km/h-s északi szélben.

A folytatás is téli időt ígér, a délutáni órák hőmérséklete általában csak +5 fok körül alakul. Az éjszakai lehűlés is erősödik, néhol kemény fagyok (-5, -10 fok) is előfordulnak.

Az autósoknak már csak néhány napjuk maradt arra, hogy megfelelően felkészítsék a járműveket: szükséges a +7 fok alatt rugalmasságukat és tapadó-képességüket elvesztő nyári gumik, és az ablakmosó folyadékok lecserélése, illetve nem árt megvizsgáltatni a fékberendezést is.

Jön a tél, készüljünk fel rá!

Forrás: Köpönyeg.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:28, péntek | Belföld

Két üstököst fedezett fel egy magyar csillagász júliusban

Júliusban két új üstököst is felfedezett Sárneczky Krisztián kutatásvezető csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Piszkéstetői Obszervatóriumában.

2024. Július 26. 09:27, péntek | Belföld

Befejeződött a nyári aratás

Budapest, 2024. július 25., csütörtök (MTI) - Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt.

2024. Július 26. 07:45, péntek | Belföld

Német dízelmozdonyokat bérel a MÁV-Volán-csoport

A MÁV-Volán-csoport egy svéd lízingcégtől bérel dízelmozdonyokat, az első német Henschel dízelmozdony még júliusban megérkezik, és az év végéig további 14 vontatójármű állhat forgalomba

2024. Július 25. 07:44, csütörtök | Belföld

KSH: a bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt.