Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 07. 07:43, szerda | Külföld
Forrás: HírTv

Jön a szláv tavasz? – Katonákat is bevetnek Moszkvában - Videó

Jön a szláv tavasz? – Katonákat is bevetnek Moszkvában - Videó

Az orosz rendőrség újabb több száz Putyin-ellenes tüntetőt tartóztatott le. A demonstrálók azzal vádolják az orosz miniszterelnököt és pártját, hogy meghamisította a vasárnapi parlamenti választások eredményeit.

Az őrizetbe vett személyek között van egy volt miniszter is, aki mostanában Putyin egyik leghevesebb bírálójának számít. Az ellenzéki megmozdulások miatt Moszkvában rendkívüli készültséget rendeltek el. A belügyminisztérium beismerte, hogy vidékről is küldtek rendőri erőket a fővárosba, „a lakosság biztonságának szavatolására”.

Kordonnal választják szét a rendőrök a kormánypárti és az ellenzéki tüntetőket a Győzelem téren. A Putyinnal szimpatizálók zavartalanul dobolhattak, az Egységes Oroszország nevű párt ifjúsági csoportjának megmozdulását nem zavarták szét a rendfenntartók. Az ellenzékiekkel azonban nem bántak kesztyűs kézzel, tömött buszokkal szállították el a rendőrök a demonstrálókat a helyszínről, vélhetően valamelyik börtön irányába.

Rövid időre Szergej Mitrokint is letartóztatták, és be akarták tuszkolni az egyik autóbuszba, amikor végre sikerült igazolnia, hogy a moszkvai városi tanács tagja. Egy moszkvai bíróság közben 15 napos börtönbüntetésre ítélte egy másik ellenzéki politikust, és ugyanezt a büntetést kapta a legismertebb orosz blogger is.

A többek által máris „szláv tavasznak” nevezett megmozdulások miatt nem csak a rendőrök számát sokszorozták meg Moszkvában. Az orosz hatóságok az utcára vezényelték az egyik gyors reagálású katonai egység tagjait is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.