Városlista
2020. április 2, csütörtök - Áron

Hírek

2012. Január 14. 06:55, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu

Jön a magyar kiberhadsereg

Jön a magyar kiberhadsereg

Nagy erőkkel dolgoznak a Honvédelmi Minisztériumban a honvédség kibervédelmi stratégiájának kidolgozásán – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap szombati számában szakértőkre hivatkozva arról ír, hogy a többi európai országhoz hasonlóan Magyarország kitettsége is jelentős a számítógépes támadásokkal szemben, ezért mielőbbi lépésekre van szükség (ezt egyébként a NATO is elvárja). A kormányzati gerinchálózat ugyan védett, de az infrastruktúra főként magáncégek kezében van, ők pedig „saját belátásuk szerint tudnak tenni vagy sem azok informatikai védelméért”.

A Magyar Nemzet felidézi, hogy hazánkban jelenleg is több állami hivatal foglalkozik az informatikai biztonsággal, de még nem lehet tudni, mikor és mely szervezet vagy szervezetek látják majd el a magyar kibertér védelmét. Mint ahogy az is nyitott kérdés, hogy ki finanszírozza majd egy úgynevezett kiberhadsereg (vagyis etikus hackerekből, számítógépes szakemberekből álló csapat és eszközpark) létrehozását, s honnan veszik majd a megfelelő szaktudású alkalmazottakat.

A lap információi szerint a nemzeti kibervédelmi stratégiák alkalmazkodni fognak az Egyesült Államok nemrég megjelent doktrínájához, mely szerint a kibertérből érkező támadások ugyanolyan agressziónak tekinthetők, mintha valaki a szárazföldről vagy a levegőből támadná meg az országot.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 02. 09:01, csütörtök | Belföld

A bankok több tízezer ügyfele jelezte már, hogy tovább fizeti a hiteleit

A bankok több tízezer ügyfele továbbra is törleszti a hiteleit, a megkeresések folyamatosan érkeznek a pénzintézetekhez a hitelekre vonatkozó, március 18-án bejelentett fizetési moratóriummal kapcsolatban

2020. Április 02. 07:39, csütörtök | Belföld

Újabb módszerrel próbálkoznak a csalók a koronavírus-járványt kihasználni

Újabb módszerrel próbálkoznak a koronavírus-járvány okozta félelmet kihasználni a csalók; akár a bejelentkezési adatok is veszélybe kerülhetnek - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Kibervédelmi Intézet a honlapján.

2020. Április 02. 07:14, csütörtök | Belföld

Ismét elhunyt egy koronavírus-fertőzött, nőtt a betegek és a gyógyultak száma is

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 585-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Emellett 42 főre emelkedett a gyógyultak száma. Egy férfi pedig elhunyt.

2020. Április 02. 07:07, csütörtök | Belföld

A távmunka biztonságossá tételéhez ad tanácsokat az Europol

Az Europol magyar nyelvű infografikái munkavállalók és vállalatok számára is hasznos tanácsokat adnak a home office, azaz a távmunka biztonságához - tették közzé szerdán a police.hu oldalon.