Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Május 08. 12:40, péntek | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Jön a 30 fokos meleg

Jön a 30 fokos meleg

Vasárnapig a sok napsütés mellett egyre feljebb kúszik a hőmérő higanyszála, ám a nyári meleget nem élvezhetjük sokáig, mert a jövő hét erőteljes lehűléssel kezdődik majd.

Ma is sok napsütésre van kilátás, de emellett kevés gomoly-, illetve változó mennyiségű fátyolfelhő is lehet az égen - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzésében. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 19 és 25, késő este 10 és 17 fok között várható.

Éjjel azért még az évszaknak megfelelően hűvösebbre kell számítani. A hőmérséklet késő este 10 és 17, hajnalban általában 2 és 11 fok között alakul. Több-kevesebb fátyolfelhő mellett holdfényes éjszakai égbolt várható, és gyenge marad a légmozgás.

Beköszönt a nyár

Szombaton is folytatódik a nagyrészt napsütéses idő, bár némi gomolyfelhő és több-kevesebb fátyolfelhő feltűnhet az égen. Csapadék nem lesz. A délire, délnyugatira forduló szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között várható.

Szombat éjszaka változó vastagságú felhőzet vonul kelet felé, elsősorban a Dunától keletre elszórtan záporok is kialakulhatnak. Vasárnap reggeltől azonban csökken a felhőzet, és az ország nagyobb részén napos időre számíthatunk fátyolfelhőkkel, elsősorban az északi megyékben erőteljesebb gomolyfelhő-képződéssel. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű. Napközben számottevő csapadék várhatóan nem fog esni, a délnyugati szél azonban többfelé megerősödik.

Mint látható, a hétvégi szép idő tökéletes lehetőséget kínál arra, hogy feltöltsük kiürült D-vitamin raktárainkat. Szerencsés helyzetben vagyunk, ha rendelkezünk saját kerttel, ellenkező esetben fontos, hogy továbbra is betartsuk a járványhelyzet miatt elrendelt szabályokat!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.