Városlista
2020. január 27, hétfő - Angelika

Hírek

2013. Április 30. 09:25, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Jól teljesítettek a rend őrei

Jól teljesítettek a rend őrei

Sikeresen zárta a tavalyi évet a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság

Sikeresen zárta a tavalyi évet a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság. A társszervekkel, a civil szervezetekkel és az önkormányzatokkal folytatott koordinált bűnmegelőző munka eredményeként a polgárok biztonságérzete javult. A kapitányság személyi állományának megfeszített munkával sikerült a korábban megszerzett eredményeket megtartani, egyes területeken javítani azért, hogy Kiskunfélegyháza város közrendjét, közbiztonságát elfogadható szinten fenntartsa – mondta el ma (április 29-én) Dr. Patak Sándor rendőr őrnagy a Városüzemeltetési Bizottság ülésén.
A beszámolóból egyebek között kiderült, hogy a kiskunfélegyházi rendőrkapitányság illetékességi területén a regisztrált bűncselekmények száma az előző évhez képest alig észrevehető mértékben (1,8 %) nőtt. A baleseti okok legfőbb forrásai továbbra is az ittas vezetés, illetve a sebességtúllépés. A kábítószerrel való visszaélés miatti eljárások száma csökkent. A közlekedési balesetek száma 6 százalékkal emelkedett. Patak Sándor beszámolójában az idei alapvető célkitűzések között jelölte meg a szakmai színvonal javítását, rendőrség szolgáltató jellegének további erősítését, valamint az állampolgárok biztonságérzetének további javítását, a közrend és közbiztonság garantálását. Elmondta, kiemelt jelentőségű a gyalogos szolgálatok beiktatása, a közlekedés biztonságosabb feltételeinek megteremtése, az időskorúak biztonságának fenntartása, a szubjektív biztonságérzet javítása, valamint a város központjában, a veszélyeztetett városrészeken és a külterületen élők tekintetében a rendőri jelenlét növelése.
A beszámolóval kapcsolatban Bense Zoltán, a bizottság elnöke az utcai rablásokra, Dongó József önkormányzati képviselő a kábítószer fogyasztás visszaszorítására hívta fel az illetékes figyelmét.
A bizottság a beszámoló elfogadása után a felállítandó Wass Albert szobor helyéről határozott. A tagság választása hosszas egyezetés után a Szent István templom előtti helyszínre esett. Az ülésen egyebek között határozat született az önkormányzati lakások elidegenítésre történő kijelöléséről, az egycsatornás gyűjtőkémények felújításának támogatására benyújtott lakóközösségi kérelemről, a szennyvízcsatorna-hálózat építés befejező ütemeinek megvalósításához benyújtandó önerő alap pályázatról és az 500 kW teljesítményű napelem park kiépítésről is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 27. 15:03, hétfő | Helyi

III. Mezgés Disznótor

Hagyományos népi disznótort rendez a félegyházi mezőgazdasági iskola a városközpontban, a Könyvtár mögötti parkolóban, 2020. február 15-én, szombaton 8 órától 14 óráig.

2020. Január 27. 13:23, hétfő | Helyi

Huszonegy év után aranyérmes lett a magyar vízilabda-válogatott

A magyar válogatott nyerte a Duna Arénában rendezett vízilabda Európa-bajnokság férfitornáját.

2020. Január 26. 18:07, vasárnap | Helyi

Amilyen a gazda, olyan a kutyája – és fordítva?

Azt mondják, a kutya az ember legjobb barátja, a barátait pedig nem akárhogy választja meg az ember, legtöbbször a saját személyiségéhez hasonlót keres.