Városlista
2020. november 30, hétfő - András, Andor

Hírek

2013. Április 30. 09:25, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Jól teljesítettek a rend őrei

Jól teljesítettek a rend őrei

Sikeresen zárta a tavalyi évet a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság

Sikeresen zárta a tavalyi évet a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság. A társszervekkel, a civil szervezetekkel és az önkormányzatokkal folytatott koordinált bűnmegelőző munka eredményeként a polgárok biztonságérzete javult. A kapitányság személyi állományának megfeszített munkával sikerült a korábban megszerzett eredményeket megtartani, egyes területeken javítani azért, hogy Kiskunfélegyháza város közrendjét, közbiztonságát elfogadható szinten fenntartsa – mondta el ma (április 29-én) Dr. Patak Sándor rendőr őrnagy a Városüzemeltetési Bizottság ülésén.
A beszámolóból egyebek között kiderült, hogy a kiskunfélegyházi rendőrkapitányság illetékességi területén a regisztrált bűncselekmények száma az előző évhez képest alig észrevehető mértékben (1,8 %) nőtt. A baleseti okok legfőbb forrásai továbbra is az ittas vezetés, illetve a sebességtúllépés. A kábítószerrel való visszaélés miatti eljárások száma csökkent. A közlekedési balesetek száma 6 százalékkal emelkedett. Patak Sándor beszámolójában az idei alapvető célkitűzések között jelölte meg a szakmai színvonal javítását, rendőrség szolgáltató jellegének további erősítését, valamint az állampolgárok biztonságérzetének további javítását, a közrend és közbiztonság garantálását. Elmondta, kiemelt jelentőségű a gyalogos szolgálatok beiktatása, a közlekedés biztonságosabb feltételeinek megteremtése, az időskorúak biztonságának fenntartása, a szubjektív biztonságérzet javítása, valamint a város központjában, a veszélyeztetett városrészeken és a külterületen élők tekintetében a rendőri jelenlét növelése.
A beszámolóval kapcsolatban Bense Zoltán, a bizottság elnöke az utcai rablásokra, Dongó József önkormányzati képviselő a kábítószer fogyasztás visszaszorítására hívta fel az illetékes figyelmét.
A bizottság a beszámoló elfogadása után a felállítandó Wass Albert szobor helyéről határozott. A tagság választása hosszas egyezetés után a Szent István templom előtti helyszínre esett. Az ülésen egyebek között határozat született az önkormányzati lakások elidegenítésre történő kijelöléséről, az egycsatornás gyűjtőkémények felújításának támogatására benyújtott lakóközösségi kérelemről, a szennyvízcsatorna-hálózat építés befejező ütemeinek megvalósításához benyújtandó önerő alap pályázatról és az 500 kW teljesítményű napelem park kiépítésről is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 30. 19:14, hétfő | Helyi

Adventi gyertyagyújtás a Batthyány iskolában

A nagy eseményekre készülni kell. Az idei esztendőben november 29-én, vasárnap vette kezdetét az Advent, a karácsonyt előkészítő időszak.

2020. November 30. 10:00, hétfő | Helyi

Fellobbant a lángja az első gyertyának városunk adventi koszorúján

Csendesen…, ünnepség és ünneplő közönség nélkül…

2020. November 29. 15:50, vasárnap | Helyi

Élet Petőfiszállás, Pálosszentkút és a Péteri-tó tanyavilágában

Magyarország második legnagyobb tanyás települése Petőfiszállás néven 1952-ben vált önállóvá Kiskunfélegyháza, Ferencszállása és Szentkút térségeiből.

2020. November 29. 15:48, vasárnap | Helyi

Advent első vasárnapja – 2020. november 29

Advent első vasárnapja – 2020. november 29