Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Április 30. 09:25, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Jól teljesítettek a rend őrei

Jól teljesítettek a rend őrei

Sikeresen zárta a tavalyi évet a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság

Sikeresen zárta a tavalyi évet a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság. A társszervekkel, a civil szervezetekkel és az önkormányzatokkal folytatott koordinált bűnmegelőző munka eredményeként a polgárok biztonságérzete javult. A kapitányság személyi állományának megfeszített munkával sikerült a korábban megszerzett eredményeket megtartani, egyes területeken javítani azért, hogy Kiskunfélegyháza város közrendjét, közbiztonságát elfogadható szinten fenntartsa – mondta el ma (április 29-én) Dr. Patak Sándor rendőr őrnagy a Városüzemeltetési Bizottság ülésén.
A beszámolóból egyebek között kiderült, hogy a kiskunfélegyházi rendőrkapitányság illetékességi területén a regisztrált bűncselekmények száma az előző évhez képest alig észrevehető mértékben (1,8 %) nőtt. A baleseti okok legfőbb forrásai továbbra is az ittas vezetés, illetve a sebességtúllépés. A kábítószerrel való visszaélés miatti eljárások száma csökkent. A közlekedési balesetek száma 6 százalékkal emelkedett. Patak Sándor beszámolójában az idei alapvető célkitűzések között jelölte meg a szakmai színvonal javítását, rendőrség szolgáltató jellegének további erősítését, valamint az állampolgárok biztonságérzetének további javítását, a közrend és közbiztonság garantálását. Elmondta, kiemelt jelentőségű a gyalogos szolgálatok beiktatása, a közlekedés biztonságosabb feltételeinek megteremtése, az időskorúak biztonságának fenntartása, a szubjektív biztonságérzet javítása, valamint a város központjában, a veszélyeztetett városrészeken és a külterületen élők tekintetében a rendőri jelenlét növelése.
A beszámolóval kapcsolatban Bense Zoltán, a bizottság elnöke az utcai rablásokra, Dongó József önkormányzati képviselő a kábítószer fogyasztás visszaszorítására hívta fel az illetékes figyelmét.
A bizottság a beszámoló elfogadása után a felállítandó Wass Albert szobor helyéről határozott. A tagság választása hosszas egyezetés után a Szent István templom előtti helyszínre esett. Az ülésen egyebek között határozat született az önkormányzati lakások elidegenítésre történő kijelöléséről, az egycsatornás gyűjtőkémények felújításának támogatására benyújtott lakóközösségi kérelemről, a szennyvízcsatorna-hálózat építés befejező ütemeinek megvalósításához benyújtandó önerő alap pályázatról és az 500 kW teljesítményű napelem park kiépítésről is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.