Városlista
2020. augusztus 15, szombat - Mária

Hírek

2020. Július 03. 17:59, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Jól telik a nyár a Platán iskolás diákoknak

Jól telik a nyár a Platán iskolás diákoknak

Strandolás, biciklizés, kézműves, sport és öko foglalkozások is színesítik a programok sorát a nyári szünidőben az Erzsébet-tábor résztvevőinek.

A Platán iskolában a 2 hetes felügyeletet követően a nyári szünidőben 5 héten keresztül Erzsébet táborban vesznek részt azok a kisdiákok, akiknek a szülei munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudnak napközben gyermekeik mellett lenni.

A Platán iskola pedagógusai igyekeznek a táboroztatás ideje alatt is rendkívül színes programokban részesíteni a fiatalokat, melyhez segítő kezet nyújtanak városunk iskolái, kulturális és egészségügyi intézményei is. Így például a gyerekek kerékpártúrával egybekötve ellátogattak a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola Tangazdaságába, ahol traktorozhattak és természetesen az állatokat is megsimogathatták. Ez azonban csak egy nap volt a sok közül, melyeknek mindegyike mozgalmasan, izgalmasan és vidáman telik el.

A kellemes kikapcsolódás mellett azonban a gyerekek szellemi és érzelmi intelligenciájának fejlesztése nem állhat meg még a tomboló nyári hőségben sem. A Kiskun Múzeum és az EFI iroda ebben nyújtott segítő kezet az iskola nevelőtestületének. A gyerekek játszva szerezhettek új információkat, tágult a világnézetük, így például a felelős állattartásról is tanulhattak két rendkívül okos kutyus társaságában.

Az iskola diákjai kivétel nélkül minden programon óriási lelkesedéssel vesznek részt. A jövő hetet különösen várják már, hiszen egy ölyv és egy bagoly fog ellátogatni az iskolába. A két különleges vadászmadár minden bizonnyal osztatlan sikert fog aratni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 14. 17:05, péntek | Helyi

Ünnepi nyitvatartás a félegyházi parkfürdőben

A Félegyházi Termál Parkfürdő az augusztus 20-i ünnep miatt az alábbi nyitvatartással várja kedves Vendégeit.

2020. Augusztus 14. 10:13, péntek | Helyi

Megújul a petőfiszállási Polgármesteri Hivatal

Petőfiszállás Község Képviselő-testülete tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a 2020. augusztus 14-én megrendezésre kerülő felújított Polgármesteri Hivatal átadási ünnepségére!

2020. Augusztus 13. 14:08, csütörtök | Helyi

Egy is SOK(K)!

Az elmúlt napokban több halálos baleset történt Bács-Kiskun megyében. A hasonló tragédiák elkerülési lehetőségeire hívja fel a rendőrség a lakosság figyelmét.

2020. Augusztus 13. 09:32, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.