Városlista
2019. november 22, péntek - Cecília

Hírek

2013. Október 20. 09:28, vasárnap | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Jól látsz?

Jól látsz?

5 tipp a jobb látásért

1. Napszemüveg télen is!
Na csak nyáron védjük a szemünket az UV-sugárzástól. Télen ugyanúgy használjunk napszemüveget, mert az UV-sugárzás fokozza a hályog kialakulásának kockázatát, illetve a szemhéjon előforduló bőrrákét.

2. Dobjuk ki a régi smink készletet!
Egy régi szempillaspirál vagy szemceruza töménytelen mennyiségű kórokozó és baktérium melegágya. Időnként fertőtlenítsük az ecseteket patikában kapható szerekkel. A régi szemceruzát pedig dobjuk ki.

3. Olvasószemüveg!
Elmondható, hogy átlagosan a negyvenes éveinkben kezdünk hunyorogva olvasni. Ne csináljunk hiúsági kérdést a szemüveg viseléséből, ha szükséges, akkor igenis tegyük fel, hogy minél tovább élvezhessük a látás örömét.

4. Edzés a szemnek!
A számítógép monitorára vagy bármilyen digitális kijelzőre, TV-re tapasztott tekintet megterheli a szemet, mivel átlagosan fele annyiszor pislogunk, aminek következtében szemünk felületének nedvességtartalma csökken. Nagyon fontos, hogy 20 percenként 20 másodperc erejéig keressünk egy távolabbi fókuszpontot, ezzel edzésben tartva a szemlencsénket.

5. Együnk a szemünkért!
Vannak olyan finom csemegék, amelyek fokozzák a vérkeringést a szemben és a látásért felelős agyi területeken. Ide tartoznak az A-vitaminban gazdag sárgarépa, a citrusfélék, leveles zöldsége, ill. a cinkben gazdag hüvelyesek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 22. 15:27, péntek | Helyi

Móra Ferenc Művelődési Központ decemberi programja

A Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel meghívja és várja decemberi rendezvényeire.

2019. November 22. 14:05, péntek | Helyi

Megtetszett neki a nő és önkielégítést végzett előtte

A 47 éves vádlott szeptember 7-én reggel Kiskunfélegyházán a vasútállomáson meglátott egy fiatal nőt, és mivel megtetszett neki a sértett, követni kezdte a Kossuth utcán a városközpont irányába.

2019. November 21. 21:48, csütörtök | Helyi

Fiú Országos Birkózó Diákolimpia

Fiú országos birkózó diákolimpiának ad otthont a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokot, november 23-án, szombaton 11 órától.

2019. November 21. 21:40, csütörtök | Helyi

Forgalomkorlátozás várható a Kossuth utcán

A karácsonyi díszkivilágítás kihelyezését végzik november 22-én, pénteken 7.30-tól körülbelül 14 óráig, emiatt forgalomkorlátozásra lehet számítani.