Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. December 04. 08:40, péntek | Helyi sport

Jól kezdett a félegyházi csapat a bajnokságban

Jól kezdett a félegyházi csapat a bajnokságban

Több forduló során, az élen álltak, de az őszi szezon végére lecsúsztak a dobogóról.

A bajnokság felénél az ötödik helyen állnak tizenhárom mérkőzésen 7 győzelem, 3 döntetlen, és 3 vereséggel, 24 megszerzett ponttal.

A csapat edzőjét, Fekete Csabát kérdeztük az eltelt időszakról.

-Hogyan értékeled a csapat teljesítményét az őszi szezon befejezése után?

Vegyes a kép. Jó kezdés után látszólag érthetetlen visszaesés következett be, ami jelentős hátrányt okozott a szezon végére. De természetesen a „látszólag” szó elég fontos jelzője a mondatnak…

-Jól indult a szezon a csapatnak, mi okozta a visszaesést, hogy lecsúszott az együttes a dobogóról?

Azt hiszem erre a kérdésre a mérkőzésekről készült jegyzőkönyvek pontos, kielégítő választ tudnának adni. Amíg az elején létszámban megvoltunk, és a mérkőzés közben a fáradt,vagy éppen indiszponáltabb teljesítményt, nyújtó játékosokat gond nélkül tudtuk cserélni, és pótolni, addig a végén már az ilyen-olyan okokra hivatkozó, sőt gyakran a távolmaradásukat meg sem indokló játékosok hiányát nem tudtuk ellensúlyozni. Ami azért fájó különösen, mivel ezek a játékosok rutinosnak, és meghatározónak számítottak volna. Az utolsó mérkőzéseken rendre vezettünk, domináltunk. Cserék hiányában nem tudtuk megtartani az előnyünket, ezek a pontok a végén nagyon hiányozni fognak. Sajnos alig fordult elő, hogy két egymást követő mérkőzésre ugyanolyan összeállításban tudjunk kiállni.

-A csapatból kikkel voltál elégedett, akik egyenletes teljesítményt nyújtottak az őszi idényben?

Én inkább másképp közelíteném meg. Az a 11-12 játékos, akik velünk voltak végig, és a rájuk kiosztott szerepet a legjobb tudásuk szerint végrehajtották, minden dicséretet megérdemelnek. Ök ugyanis többször a posztjukat feladva, a hiányzók helyén voltak kénytelenek szerepelni.

-A tavaszi felkészülésig hosszú szünet vár a játékosokra, a pihenés mellett lesz programja az U-19-s csapatnak (futsal, teremtorna)?

Edzünk továbbra is, kihasználva a műfüves pálya adta előnyöket. Heti 2 alkalommal találkozunk, december közepéig. Teremtornán biztosan szerepelünk majd, a csapat azon tagjai pedig, akik tudják vállalni a szereplést, futsalozni is menni fognak, remélem sérülések nélkül térnek haza onnan.

Fekete Csaba értékelése alapján elmondható, hogy sok munka vár a KHTK-FTSI U-19-s csapatára a tavaszi szezonban, bízunk, hogy a szezon végére felkapaszkodik az együttes a dobogóra.

Varga Ferenc

Címkék: bajnokság, csapat, foci, gól, meccs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.