Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Október 03. 15:23, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Jól csak a szívével lát az ember...

Jól csak a szívével lát az ember...

Október 4-én tartják világszerte az Állatok Világnapját, melyhez városunk is csatlakozott az I. Félegyházi ÁllatiJÓ-Nap című szabadtéri esemény megrendezésével.

A jeles eseményt a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatával közösen rendezte meg ma (október 3-án) a Petőfi téren. Csányi József Kiskunfélegyháza polgármesterének ünnepi megnyitója után Nagy Bálint diákpolgármester vette át a szót.

Az összesereglett közönség köszöntése után a diákpolgármester elmesélte az Állatok Világnapja ünnep kialakulásának hátterét.

1931 óta Szent Ferenc emléknapját október 4-én ünneplik. Assisi Szent Ferenc a Ferences rend megalapítója Itália, az állatok, a kereskedők, és a természet védőszentje. A legenda szerint Szent Ferenc Itáliában prédikálni kezdett a népnek, de előbb megparancsolta a fecskéknek, hogy hallgassanak, míg el nem mondja beszédét. Azok azonnal engedelmeskedtek. Tovább menve felemelte tekintetét, észrevette, hogy az úttól nem messze a fákat óriási madársereg lepte el. Egészen elámult a madarak hihetetlen sokasága láttán. Majd letért a mezőre, odament a madarakhoz és elkezdett beszélni a földön csipegetőkhöz, mire a fákon ülők is mind odasereglettek. Valamennyien szép csöndben várták végig a beszédet és el nem szálltak addig, amíg Szent Ferenc áldásával égnek nem eresztette őket. Amikor Szent Ferenc közöttük sétált, és csuhájával megérintette a madarakat, akkor sem repült el egyik sem. Így kezdődött minden…

A közelmúltban rendezett Diáknap sikeréből és a mai rendezvény jól szervezettségéből is láthatjuk, hogy a GYIÖK lázasan szervezi a különböző programokat városunkban Papp Viktória ifjúsági referens segítségével. Teszi mindezt azért, hogy a hétköznapok szürkeségébe minél több színt vihessen nemcsak a diákok és gyerekek, hanem a felnőttek, idősek és a családok életébe is. Az ÁllatiJÓ napot követően egy jótékonysági adományakciót szerveznek a közeljövőben amiről hamarosan hallani fogunk a rádióban és a sajtóban is. Befejezését decemberre tervezik - tudtuk meg a diákpolgármestertől. Az ünnepi beszéd zárásaként pedig stílusosan Exuperi szavait intézve – Jól, csak a szívével lát az ember, ami igazán fontos, az a szemnek láthatatlan.” – elkezdődött a fergeteges mulatság, mely egész nap tartani fog a városközpontban.

Tehát délután is szórakoztató, kellemes kikapcsolódást nyújtó programokkal várják az érdeklődő nagyközönséget.

  • 15:30 - 17:00 A VUK című rajzfilm vetítése kicsiknek és nagyoknak a Hattyúházban
  • 17:00 Pöttyös bögre együttes gyermekkoncertje

Egész napos programok a téren:

  • Művelődési Központ kézműves foglalkozásai, Vörös János játékmester „jótékonysági” népi játéktere, GYIÖK „állati játékai”, Városi Könyvtár foglalkozásai, Izgő-Mozgó Kölyökklub, arcfestés, légvár, trambulin, gokartozás, Félegyházi kutyamenhely önkénteseinek foglakozásai, a Kiskunfélegyházi Kutyaiskola pavilonja, Röp-dísz- és haszongalamb galambtenyésztők pavilonja és galambsimogató, állatorvosi tanácsadás, kereskedősor

Állatfarm:

  • bocik, bárány, kecske, csacsi, macska, kutya, kisfácánok, nyuszi, papagáj, galamb...

Gorkij utcai parkoló:

  • lovaskocsikázás, pónifogat, traktor

Kiállításmegnyitó a Kiskunsági Nemzeti Park fotógyűjteményeiből:

  • 16:00 Magyarország természeti csodái – Kiskunság (tájak, növények, állatok) címmel (Szakmaközi Művelődési Ház)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.