Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Október 13. 08:39, kedd | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Jókedvűen éli mindennapjait a 90 éves Béla bácsi

Jókedvűen éli mindennapjait a 90 éves Béla bácsi

90. születésnapját töltötte a napokban Varga Béla, akit e kivételesen szép ünnep alkalmából városvezetésünk is felköszöntött.

Béla bácsi mosolyogva invitálta be a kedves vendégeket: Balla László alpolgármestert és Bense Zoltánt, a körzet önkormányzati képviselőjét, akik virágcsokorral és miniszterelnökünk Orbán Viktor kézjegyével ellátott emléklappal ajándékozták meg a szépkorút.

Lányai, Mária és Piroska - csakúgy mint a hét minden napján - most is szerető gondoskodással vették körül az ünnepeltet és lesték minden kívánságát. Béla bácsi pedig boldogan osztotta meg életútját látogatóival.

Béla bácsi 1930. október 11-én Szegeden született. Édesapja cipészmester volt, édesanyja pedig gazdálkodással foglalkozott. Heten voltak testvérek: öt fiú és két leány. Közülük már csak Julianna húga él. Béla bácsi harmonikus családi körülmények között cseperedett a kiskunfélegyházi szülői házban.

14 évesen a háborúban sajnos komoly sérülés érte, így otthon a gazdaságban maradt. Elvégezte az Állategészségügyi Szakiskolát és a BEM TSZ-ben helyezkedett el, mint állatgondozó.
Béla bácsi 1944. május 5-én nősült meg, és feleségével, Pál Máriával közös házba költöztek a XI. kerületbe. Házasságukból két leányuk született: Mária és Piroska.

Feleségével 1970-ben Jászszentlászlón új családi házat építettek és oda költöztek. Béla bácsi innentől kezdve Kiskunmajsán folytatta munkáját a Vegyes Építőipari KTSZ-ben, ahol elvégezte a minőségellenőri tanfolyamot.
Béla bácsinak azóta már 3 unokája is van: István, Mónika, Barbara, sőt 2 dédunoka (Réka és István) is színesíti életét. Sajnos Béla bácsi 2009-ben megözvegyült. Egy évre rá költözött ismét szülőföldjére, Kiskunfélegyházára, ahol jelenleg jó kedvben tölti mindennapjait.

Gyermekei és szerető családja nagy gondoskodással veszi Őt körül. Segítenek mindenben és igyekeznek boldoggá tenni Béla bácsi életét.

Címkék: Varga Béla

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).