Városlista
2022. december 1, csütörtök - Elza

Hírek

2022. Szeptember 25. 08:46, vasárnap | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Jókedvű sokadalom gyűlt össze a Malom alatt

Jókedvű sokadalom gyűlt össze a Malom alatt

Szeptember 24-én (szombaton) délután ismét megrendezésre került a Kiskun Múzeum udvarán a Malom alatti sokadalom elnevezésű, régmúlt idők hagyományait népszerűsítő családi program.

Helyben sült kenyérlángossal, pogácsával, süteményekkel, szomjoltóval és számos érdekes elfoglaltsággal, kézműveskedéssel, báb- és mese előadással, táncházzal várta az érdeklődőket a Borvirág táncegyüttes városunk apraját-nagyját a múzeum udvarán, szombaton délután.

A rendezvényt az időjárás is a kegyeibe fogadta és a kellemes őszi napsütésben sok család választotta kikapcsolódásként a népi hagyományokat is megidéző eseményt, melyen Gergely István a kosárfonás, Gerencsér László a kovácsolás, Szűcs Barbara a hajfonás művészetét mutatta be az érdeklődőknek, a Holló László Képzőművész Kör tagjai pedig alkotás szépségével és örömével ismertették meg a nézelődőket.

A délután folyamán fellépett a jászszentlászlói Szent László óvoda és Bölcsőde néptánccsoportja és a Borvirág Szőlőszem csoportja, majd a Mikropódium Családi Bábszínház adta elő Gulyás Terka című meséjét. A Borvirág táncegyüttes előadásában ezúttal népmesét láthattak az érdeklődők „A papucsszaggató királykisasszonyok” címmel. Ezután Schaáf Gábor és Keserű Benedek a napjainkban zajló népi kultúra éltetéséről beszélt.

A vidám hangulatú rendezvény záró programja a táncház volt, melyen a Por zenekar húzta a talpalávalót.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 30. 18:00, szerda | Helyi

Újra lehet pályázni az Aktív Magyarország Programra

Jövőre is folytatódik az Aktív Magyarország Program, melynek keretein belül 2023-ban összesen 750 millió forintnyi támogatásra pályázhatnak a jelentkezők.

2022. November 30. 11:08, szerda | Helyi

Fehér karácsonyunk lesz? Megérkezett a friss előrejelzés

Hosszú évek óta nem volt az egész országban egységesen fehér a karácsony.

2022. November 30. 10:33, szerda | Helyi

Átalakultak az utazási szokások

Két-három napos utak a legnépszerűbbek egy felmérés szerint.

2022. November 30. 08:31, szerda | Helyi

Megjelent a Sport 2022 évkönyv

A kötetet bemutató keddi sajtótájékoztatón Gyulay Zsolt, a MOB elnöke úgy fogalmazott: a könyv kiadása egy szép hagyomány, amelyet szeretnének folytatni.