Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Október 16. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jöhet az egyéni számlás nyugdíjrendszer

Jöhet az egyéni számlás nyugdíjrendszer

Az utóbbi hetekben felgyorsultak az egyéni számlás nyugdíjrendszer kialakításának kormányzati előkészületei, miután Orbán Viktor miniszterelnök a nyáron erre utasította a kabinet érintett tagjait – értesült a Magyar Nemzet.

A lap munkatársának több, egymástól független forrás is megerősítette, hogy még ebben a ciklusban lerakják az egyéni számlavezetés alapjait az állami nyugdíjrendszeren belül. A kabinet ezzel megvalósítaná azt a csaknem hárommillió volt magán-nyugdíjpénztári tagnak tett ígéretét, hogy az állami rendszerben is nyomon követhetik majd a befizetéseik sorsát. Az ezzel kapcsolatos kormányzati kommunikáció azonban nem volt mindig ilyen egyértelmű: a kabinet 2010 decemberében határozatban mondta ki, hogy elő kell készíteni a tb-rendszeren belüli egyéni nyilvántartást, de ez nem készült el a megadott időre.

Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője 2010 májusában – a kinevezése előtt egy meghallgatáson – viszont már arról beszélt, hogy folyik ugyan az adatok feldolgozása, de ebben a ciklusban nem végeznek az egyéni nyugdíjszámlák létrehozásával.

A Magyar Nemzet forrásai szerint ezután több közigazgatási államtitkári értekezleten is újra előkerült az egyéni számlák kérdése, egy nyári kormányülésen pedig a miniszterelnök arra utasította a kabinet érintett tagjait, hogy – a nemzetgazdasági tárca javaslata ellenére – gyorsítsák fel az ezzel kapcsolatos kormányzati munkát. Ennek eredménye az a csütörtökön megjelent kormányrendelet-tervezet, amely szerint 2013. január elsejétől az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság igazgatási szervét, a Központi Nyugdíjnyilvántartó és Informatikai Igazgatóságot jelölnék ki az egyéni számla vezetésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk