Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 07. 16:40, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Jobbik: tömegesen térhetnek vissza a romák Kanadából Miskolcra

Jobbik: tömegesen térhetnek vissza a romák Kanadából Miskolcra

Jakab Péter, aki szerint minden lehetséges eszközzel meg kell akadályozni a "visszamenekülők" újbóli letelepedését a városban.

A Jobbik tart attól, hogy hamarosan több ezer Miskolcról Kanadába kivándorolt roma visszatér korábbi lakhelyére, éppen ezért arra szólítja fel a borsodi megyeszékhely vezetését, ne biztosítson se önkormányzati ingatlant, se lakcímkártyát számukra - mondta Jakab Péter, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és miskolci szervezetének alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

A politikus úgy fogalmazott: az elmúlt években mintegy négyezer miskolci cigány vándorolt ki Kanadába, ahonnan azonban az ottani jogszabályváltozások miatt hamarosan visszatérnek. Vajon felkészült-e Miskolc a fogadásukra? - tette fel a kérdést Jakab Péter, aki szerint minden lehetséges eszközzel meg kell akadályozni a "visszamenekülők" újbóli letelepedését a városban.
A Jobbik azt is szorgalmazza, hogy a miskolci önkormányzat a visszatérőket zárja ki a segélyezési rendszerből, erre lehetőséget biztosít, ha ad számukra lakcímkártyát.
Jakab Péter emlékeztetett Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter egy korábbi nyilatkozatára, amelyben kifejtette: a kormány kész segítséget nyújtani a "magukra hagyott és becsapott" kanadai romáknak. Azt is mondta: szerinte nem a romákat csapták be, hanem ők csapták be a nemzetközi közvéleményt, amikor "fasiszta, neonáci országnak mutatták be Magyarországot, csak azért, hogy megfejhessék most épp Kanada szociális ellátórendszerét."
Az MTI washingtoni tudósítója szeptember 2-án adott hírt arról, hogy kettőszázhuszonkét millió dollárjába (csaknem 51 milliárd forintjába) kerülhettek tavaly Kanadának a "színlelt" magyar menekültek. A legtöbb menedékkérő roma Miskolcról érkezett. A kanadai határőrizet úgy tudja, hogy ebben a városban összpontosul "az a nagyléptékű és szervezett erőfeszítés, amely Kanadába küldi az embereket menekültstátust kérni"

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton