Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Április 27. 13:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

Jó tanács költözködőknek

Jó tanács költözködőknek

A pakolás sok időt vesz igénybe, és ilyenkor sok bizonytalanság is adódik. A szervezés és előre tervezés segít elkerülni a káoszt, főleg ha a költözésben gyerekek is érintettek.

Gondolkodj előre!
A pakolás sok időt vesz igénybe, és ilyenkor sok bizonytalanság is adódik. A szervezés és előre tervezés segít elkerülni a káoszt, főleg ha a költözésben gyerekek is érintettek.
Egy megbízható költöztető cég már fél siker, hiszen a cipekedés nagy részét leveszik a válladról, nem beszélve arról, hogy a tapasztalt emberek tanácsaikkal is segíteni tudnak. Ha saját magad erejéből, ismerősök, haverok, rokonok segítségével költözködsz, bérelj teherautót. Ez mondjuk olcsóbb megoldás, mint egy költöztető cég.

Selejtezz és úgy csomagolj!
A költözés egyben rendkívül jó alkalom a selejtezésre is. Tehát mielőtt csomagolni kezdesz, válogasd át a holmidat, és szabadulj meg mindentől, amit nem használsz. Ajánld fel jótékony célra, add el, vagy dobd ki. Arra is figyelned kell, hogy ha rendelkezel biztosítással, akkor a költöztetőknek kell mindent becsomagolniuk, mert csak így jelenthetsz be utólag kártérítési igényt. Költözéskor a gyerekeket, kutyát, macskát, háziállatot tartsd távol. Bízd őket a legjobb ismerősökre, rokonokra.

A növényeket lehetőség szerint magad szállítsd és két nappal a költözés előtt locsold meg, majd rakd őket kartondobozokba, és tömj újságpapírt a cserepek közti résekbe. A képek üvegét úgy óvhatod meg, ha keresztül-kasul teleragasztod ragasztószalagokkal. (Így törés esetén a szalagok megakadályozzák, hogy a szilánkok szétszóródjanak és balesetet okozzanak.) Miután a szalagokat leszeded, az üveget alaposan tisztítsd meg.

Gondold át, hogy az új otthonodban az első pár nap mire lesz biztosan szükséged és állíts össze egy készletet ezekből. Pakolj be elég törülközőt, ágyneműt, hálóruhát, hogy minden családtagnak jusson az első éjszakára. Egy kisebb bőröndbe csomagolj be elég ruhát másnapra, hogy ne kelljen reggel a keresgéléssel időt vesztegetned, ha netán elfelejted, hogy hová tetted azokat, amit fel fogtok venni.

Semmiképp ne felejtsd el a következő dolgokat: kávé, tea, tej, cukor, ennivaló vacsorára és reggelire, vízforraló, tányérok, poharak, bögrék, evőeszközök és konzervnyitó. Legyenek elérhető közelségben a legalapvetőbb tisztálkodószerek is: vécépapír, papír zsebkendő, mosogatószer, konyharuha, szappan. Nagyon fontos, hogy legyen elsősegélykészlet és villanyégőkről, gyertyáról, elemlámpáról és elemekről is gondoskodj. Legyen nálad néhány szerszám is arra az esetre, ha javítani kellene valamit. Szükséged lehet állítható villáskulcsra, kombinált fogóra, csavarhúzóra és kalapácsra.

Mielőtt az új otthonod elé gurulna a költöztető auto, nézd át újra a lakást. Otthagyott-e mindent az előző tulajdonos, amiben megállapodtatok, illetve kitakarított-e, elvitt-e mindent, ami az övé, neked pedig nincs rá szükséged. Ha probléma adódna, beszéld meg telefonon a közvetítővel. A kalitkában, akváriumban vagy terráriumban élő háziállataidat vidd be egy meleg, csendes szobába. Csukd rájuk az ajtót, és szólj a költöztetőknek, hogy oda utoljára menjenek majd be.

Az a legideálisabb, ha valaki a régi helyen felügyeli a berakodást, egy másik személy pedig az új helyen várja a szállítókat. Miután megérkeznek a szállítók, hívd be a főnököt, és mutasd meg neki, hová kerüljenek a nagyobb bútorok. Adj neki egy alaprajzot a lakásról, ahol már bejelölted ezeket a helyeket. Így majd nem kell tologatnod a nehéz bútorokat, miután elmentek.
A törékeny holmik helyét is mutasd meg, és azonnal ellenőrizd, hogy nem sérültek-e meg. Ha van biztosításod, akkor jogod van bejelenteni a kártérítési igényt. Számíts rá, hogy a költöztetők szomjasak lesznek. Gondoskodj róla, hogy elég víz és üdítő legyen, amivel majd megkínálod őket. És ne feledkezz meg a borravalóról sem. A melósok megérdemlik, hogy egy kis plusz pénzt kapjanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok