Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Május 17. 12:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Jó szezont vár idén az idegenforgalom

Jó szezont vár idén az idegenforgalom

Jó szezont vár idén az idegenforgalom az első negyedéves adatok alapján, a belföldi utazások is növekedést mutatnak - erről a Magyar Turizmus (MT) Zrt. marketing igazgatója beszélt az M1 hírcsatornán.

Jó szezont vár idén az idegenforgalom az első negyedéves adatok alapján, a belföldi utazások is növekedést mutatnak - erről a Magyar Turizmus (MT) Zrt. marketing igazgatója beszélt az M1 hírcsatornán.

Maráczi Gábor szavai szerint a belföldi turizmus is jól teljesít: több mint 9 százalékkal bővült a kereskedelmi szálláshelyeken a belföldi vendégéjszakák száma. Ez azért fontos, mert a belföldiek a külföldiekhez viszonyítva kevésbé Budapest-centrikusak, a belföldi turizmus eloszlása egyenletesebb.

Elmondta, az emelkedés jelentős, mert a magyarok nagyjából 300 milliárd forintot költenek a belföldi utazásaik során.

Hozzátette, a belföldi turizmus motorja a SZÉP-kártya. Úgy vélte, bizakodásra ad okot az idén az is, hogy az idei első negyedéves feltöltések összege 20 százalékkal nagyobb az előző évinél. Figyelembe kell venni azt is, hogy belföldön minden 4. forintot SZÉP-kártyával költenek el - tette hozzá.

"Ez azt vetíti előre, hogy ez a fantasztikus növekedés fenntartható lesz a jövőben is" - jelentette ki.

Kitért arra is, hogy a budapesti romkocsmák egyedülálló vonzerőt jelentenek Európában, amit erősíteni kell. A húszas éveikben bulizni érkező fiatalok pedig a jövő utazói, akik később a családjukkal, párjukkal fognak visszautazni - mondta.

Közölte, a kulturális turizmus is jelentős a fővárosban, a Zeneakadémia vagy a Vigadó fejlesztései a kulturális élet pezsgését hozták magukkal. Az ide érkezők az év 365 napján biztosan találnak maguknak az érdeklődésüknek-pénztárcájuknak megfelelő kulturális eseményt vagy fesztivált, ami komoly előny - jelezte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.