Városlista
2021. december 4, szombat - Barbara, Borbála

Hírek

2015. Május 17. 12:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Jó szezont vár idén az idegenforgalom

Jó szezont vár idén az idegenforgalom

Jó szezont vár idén az idegenforgalom az első negyedéves adatok alapján, a belföldi utazások is növekedést mutatnak - erről a Magyar Turizmus (MT) Zrt. marketing igazgatója beszélt az M1 hírcsatornán.

Jó szezont vár idén az idegenforgalom az első negyedéves adatok alapján, a belföldi utazások is növekedést mutatnak - erről a Magyar Turizmus (MT) Zrt. marketing igazgatója beszélt az M1 hírcsatornán.

Maráczi Gábor szavai szerint a belföldi turizmus is jól teljesít: több mint 9 százalékkal bővült a kereskedelmi szálláshelyeken a belföldi vendégéjszakák száma. Ez azért fontos, mert a belföldiek a külföldiekhez viszonyítva kevésbé Budapest-centrikusak, a belföldi turizmus eloszlása egyenletesebb.

Elmondta, az emelkedés jelentős, mert a magyarok nagyjából 300 milliárd forintot költenek a belföldi utazásaik során.

Hozzátette, a belföldi turizmus motorja a SZÉP-kártya. Úgy vélte, bizakodásra ad okot az idén az is, hogy az idei első negyedéves feltöltések összege 20 százalékkal nagyobb az előző évinél. Figyelembe kell venni azt is, hogy belföldön minden 4. forintot SZÉP-kártyával költenek el - tette hozzá.

"Ez azt vetíti előre, hogy ez a fantasztikus növekedés fenntartható lesz a jövőben is" - jelentette ki.

Kitért arra is, hogy a budapesti romkocsmák egyedülálló vonzerőt jelentenek Európában, amit erősíteni kell. A húszas éveikben bulizni érkező fiatalok pedig a jövő utazói, akik később a családjukkal, párjukkal fognak visszautazni - mondta.

Közölte, a kulturális turizmus is jelentős a fővárosban, a Zeneakadémia vagy a Vigadó fejlesztései a kulturális élet pezsgését hozták magukkal. Az ide érkezők az év 365 napján biztosan találnak maguknak az érdeklődésüknek-pénztárcájuknak megfelelő kulturális eseményt vagy fesztivált, ami komoly előny - jelezte.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 04. 05:00, szombat | Belföld

Több mint 16 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az előző héten

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint november 22. és 28. között az országban 16 200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel

2021. December 03. 19:01, péntek | Belföld

Lesz elegendő hazai hal karácsonyra

A kedvezőtlen körülmények ellenére nem csökkent jelentősen a tógazdaságok halhozama, így lesz elég hazai hal karácsonyra.

2021. December 03. 18:09, péntek | Belföld

Tíz év alatt negyedére csökkent az adóelkerülés mértéke

Az elmúlt 10 évben negyedére csökkent az adóelkerülés Magyarországon - erre hívta fel a figyelmet pénteki Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter az Európai Bizottság tanulmányára hivatkozva.

2021. December 03. 17:08, péntek | Belföld

Uniós pályázati csalás miatt ítéltek el három férfit Szegeden

Egy szegedi turisztikai fejlesztés támogató uniós pályázat során elkövetett csalás miatt ítélt el első fokon három év három hónap és két év két hónap közötti börtönbüntetésre három férfit pénteken a Szegedi Törvényszék.