Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2020. Március 30. 07:23, hétfő | Helyi
Forrás: eduline.hu

Jó hír az egyetemistáknak: halasztanak a szakdolgozatok leadási határidején is

Jó hír az egyetemistáknak: halasztanak a szakdolgozatok leadási határidején is

Milyen kérdések merülhetnek fel az egyetemeken, főiskolákon az új távoktatási rendszerben? Mire számíthatnak a végzős hallgatók?

Az eduline.hu megnézte, néhány magyarországi egyetem hogyan döntött a kérdésben.

Második hete már, hogy a felsőoktatás is átállt a távoktatásra, ezzel együtt azonban felmerül a kérdés: hogyan oldják majd meg a diplomázó hallgatók szakdolgozat leadását vagy éppen a záróvizsgával kapcsolatban mire számíthatnak? Az általunk megnézett egyetemek többségénél kitolták a leadási időpontot, és a leadást is csak elektronikusan lehet megvalósítani.

A Szegedi Tudományegyetemen a felsőoktatási szakképzések kivételével minden képzéstípuson változtattak a szakdolgozat leadási határidején. Alapképzésen, mesterképzésen és szakirányú továbbképzésen, valamint osztatlan tanárképzésen és tanári mesterképzésen is 2020. május 4-éig kell leadni a diplomamunkát.

Az idei félévben kizárólag elektronikus formában (MODULO-ba feltöltve) lehetséges a beadás, bekötött példány tanszéken történő leadása nem kérhető - fogalmaz az egyetem tájékoztatójában. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatói is csak elektronikus úton adhatják le a szakdolgozatukat, a dátumról azonban még nem született döntés. A rendes határidő előtti 14. napig kell, hogy értesítsék a diákokat, ez a Bölcsészettudományi Kar esetén például - ahol eredetileg április 15-e lenne a határidő - április 1-jén legkésőbb kiderül a dátum.

A Budapesti Corvinus Egyetem két héttel tolta el a leadási határidőt, mint fogalmaznak, tekintettel a helyzet teremtette nehézségekre, május 18-ig kell beadni a digitális diplomamunkákat. A Pécsi Tudományegyetem is több időt ad a hallgatóknak az elektronikus leadásra, például a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar az eredeti április 10-ei leadási határidőt április 28-ra módosította.

A szakzáráson kívül persze más változások is várhatók az egyetemeken, főiskolákon - ezekről ebben a cikkében írt az eduline.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.