Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2024. Március 12. 09:51, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Jelentős érdeklődés mellett zajlik a lakásbiztosítási kampány

Jelentős érdeklődés mellett zajlik a lakásbiztosítási kampány

2024. márciusában a kormány a családok védelme és a biztosításpiaci verseny fokozása érdekében egy rendkívüli extra, a váltás költségeit tekintve ingyenes időszakot hozott létre a lakásbiztosítások megújítása érdekében.

Ebben az időszakban a lakásbiztosítással rendelkezők térítésmentesen felülvizsgálhatják és újraköthetik szerződéseiket - hívta fel a figyelmet keddi közleményében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter.

A kampány jelentős lakossági érdeklődés mellett zajlik, amelyet a piaci szereplők intenzív médiaaktivitása is támogat - fűzte hozzá.

Megállapította: a rendkívüli időszak első tíz napjának tapasztalatai és a piaci folyamatok alapján a verseny jelentősen élénkült a lakásbiztosítások terén. Emellett mind az online díjszámítások, mind a biztosításkötések száma arra enged következtetni, hogy a lakosság érdeklődő, ugyanakkor megfontolt. Nem köti meg az első lehetséges biztosítást, hanem - a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Nemzeti Bank médiakampányának iránymutatása alapján - körültekintően tájékozódik. Az eredményeket az említett két intézmény folyamatosan vizsgálja, szükség esetén pedig további finomhangolással támogatja a kampány céljainak teljesülését - hangsúlyozta a miniszter.

Nagy Márton az első adatok alapján megállapította: "a rendkívüli lakásbiztosítási időszak első harmadát pozitívan értékelhetjük, a nagyságrendileg 50 ezret elérő újrakötési szám is megerősíti az előzetes becsléseket. Ráadásul az ilyen típusú kampányok sajátossága, hogy a kampányidőszak második felében az újrakötött szerződések számának további növekedésére számíthatunk. Jó esély mutatkozik tehát arra, hogy az újrakötések száma összességében akár kétszázezres nagyságrendet is elérje. Mindez jelentősen hozzájárul a családok megvédéshez" - idézte a miniszter szavait az NGM.

A lakásbiztosítással rendelkezők a biztosítótársaságoknál, bankjuknál, a biztosításközvetítőknél, valamint az interneten elérhető kalkulátorok és ajánlatok segítségével tájékozódhatnak szerződéseik újrakötési lehetőségeiről. Ugyan a kampány hivatalosan március 31-ig tart, a húsvéti ünnepek miatt április 2-án éjfélig van lehetőség a biztosítók felé átkötéssel vagy felmondással élni - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 10:53, hétfő | Belföld

Mintegy ezerrel több a jelölt az önkormányzati választáson, mint öt éve

Mintegy ezerrel több jelölt indul az önkormányzati választáson, mint az öt évvel ezelőttin; a polgármesterjelöltek száma 4 százalékkal, az egyéni választókerületi jelölteké 18 százalékkal nőtt 2019-hez képest

2024. Május 27. 10:50, hétfő | Belföld

Ennyien halnak meg évente Magyarország útjain

A szám fokozatosan csökken, de így is fájóan sokan vesznek oda közlekedési balesetekben.

2024. Május 27. 10:47, hétfő | Belföld

Megvan a végleges döntés a következő magyar űrhajósról

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Belföld

A héten is meleg, záporos-zivataros időjárás várható

A hét elején átmenetileg csökken a csapadék valószínűsége, majd a hét közepétől ismét megnő a záporok, zivatarok esélye, pénteken több helyen is lehet eső.