Városlista
2022. május 21, szombat - Konstantin

Hírek

2013. Április 16. 14:20, kedd | Belföld
Forrás: Holtankoljak.hu

Jelentős benz árcsökkenés

Jelentős benz árcsökkenés

8-8 forinttal csökken mind a benzin, mind pedig a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon szerdától

8-8 forinttal csökken mind a benzin, mind pedig a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon szerdától. A benzin országos átlagos ára így 413 forintra csökken, a gázolajé pedig 418 forintra. A múlt héten két alkalommal is csökkentette a Mol az üzemanyagok árát: szerdán a benzin 8 forinttal lett olcsóbb, a gázolaj 3 forinttal, pénteken pedig újabb 5-5 forinttal a benziné és a gázolajé is. (A Mol február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, így már nemcsak hétfőn, hanem szerdán is határoz az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei árak alapján az árról.) A legdrágább töltőállomásokon azonban továbbra is 450 forint körül alakul majd a benzin és a gázolaj ára is. A benzin ára tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj 2012. január közepén volt a legdrágább, akkor egy liter ára átlagosan 449 forint volt.
A legolcsóbb és legdrágább töltőállomások árai között több mint 30 forint lehet a különbség.
Az árcsökkenés vélhető oka, hogy csökkent a kőolaj ára, ezen keresztül a finomított termékek – a benzin és a gázolaj – tőzsdei jegyzésára is: forintban mérve a benzin csaknem 7, a gázolaj 5,7 százalékkal. A múlt héten erősödött a forint dollárral szembeni árfolyama is, egészen 227 forintig.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 21. 16:02, szombat | Belföld

Öt év börtönbüntetésre ítéltek egy drogkereskedőt Pécsen

Öt év börtönbüntetéssel sújtott a Pécsi Ítélőtábla egy férfit, aki 2018 novembere és 2019 áprilisa között különböző drogokkal kereskedett - tájékoztatta a táblabíróság pénteken az MTI-t.

2022. Május 21. 14:06, szombat | Belföld

Müller Cecília: kiváló minőségű az ivóvíz Magyarországon

A vezetékes ivóvíz kiváló Magyarországon, folyamatos a víz minőségének mérése, ellenőrzése - erről az országos tisztifőorvos beszélt a vízfogyasztást népszerűsítő Happy hét kampány nyereményátadóján pénteken Budapesten.

2022. Május 21. 12:06, szombat | Belföld

Áprilisban megugrott a SZÉP-kártya költések értéke, idén rekord lehet

Áprilisban megugrott a SZÉP-kártya költések értéke, az idén rekordot várnak a kártyakibocsátók, amihez a juttatások élelmiszerüzletekben történő felhasználásának július elsejéig történt meghosszabbítása is hozzájárul

2022. Május 21. 11:07, szombat | Belföld

Világviszonylatban új rákkutatási eljárást dolgoztak ki szegedi kutatók

Az ELKH Szegedi Biológiai Kutatóközpont Horváth Péter által vezetett kutatócsoportja a sejteken belüli rendellenes fehérjeváltozások pontos leírására alkalmas, világviszonylatban is újdonságnak számító,