Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Október 26. 17:30, szerda | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Javában folyik a Szilveszteri Futás szervezése

Javában folyik a Szilveszteri Futás szervezése

Harmincegyedik alkalommal rendezi meg a Jogging Plus Sportegyesület a hagyományos szilveszteri futóversenyét Kiskunfélegyházán december 31-én, mely az idei évben is jótékonysági.

A nevezési díjakat és a felajánlásokat idén is 100%-ban a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák javára gyűjtik, akik fejlesztőeszközeik bővítésére fogják felhasználni a befolyt összeget.

Az elmúlt évek sikerére alapozva idén is kapcsolódik rajzpályázat az év végi sportrendezvényhez, melyet az óvodások körében hirdettek meg a szervezők. A rajzpályázat győzteseinek grafikája kerül majd a szilveszteri futáson kiosztásra kerülő pólók elejére. A zsűri szakmai vezetője Rosta Ferenc alpolgármester lesz, koordinátora pedig Csernus Krisztina, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda intézményvezetője.

- Tisztelettel adózunk annak az egyesületnek, mely hosszú évek óta megrendezi ezt az egyre népszerűbb évvégi sporteseményt, illetve azon támogatóknak, akik évről-évre segítik a rendezvényt – mondta Balla László alpolgármester a XXXI. Jótékonysági Jogging Plus Szilveszteri futás – „Rollsped futamának” sajtótájékoztatóján október 26-án.

- Az óvodák nagyon örülnek annak a lehetőségnek, hogy rajzolhatnak egy városi rendezvényre és a rajzaikat egy kiállításon bemutatásra is kerülnek. Azért pedig külön köszönettel tartozunk, hogy a futóversenyből befolyt összeget óvodásainknak ajánlja fel a szervező sportegyesület – nyilatkozta Csernus Krisztina a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda intézményvezetője.

Németh László, a Jogging Plus Sportegyesület elnöke a rajzpályázathoz kapcsolódóan elmondta, hogy a rajzok beadási határideje november 10., az eredményeket pedig december 17-ig szeretnék kihirdetni. A legjobban sikerült ötven rajzból idén is szeretnének kiállítást rendezni, hogy azt mindenki megcsodálhassa. A rajzversenyre ezúttal az alábbi három kategóriában lehet nevezni: 1. Madárvilág 2.Őszi erdő 3. Játszótéren.

A Rollsped Kft. támogatásának köszönhetően hatszáz pólóra fog felkerülni a legjobb három rajz kategóriánként, melyet a futásra nevezőknek fognak adni a rajtszámuk mellé.

Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, hogy nem az számít végig tudják-e futni a távot a nevezők, hanem a szándék és a közösségi összefogás a legfontosabb.
- Nagyon szívesen adom a nevem mindig ehhez a rendezvényhez, mert nekem az elégedett, mosolygós arcok látványa ezen a vidám délelőttön mindent megér – tette hozzá Szűcs-Szabó Sándor.

A NorBike Kft. ügyvezetője Lajos Norbert szintén minden évben támogatja erejéhez mérten a jeles sporteseményt, és a színvonalát is emeli egy méltó fődíj felajánlással, mely idén egy kerékpár lesz.

- Szeretném, ha minél többen eljönnének, neveznének, vásárolnának tombolát, hogy a legjobb hangulatban töltsük el a Szilveszter délelőttjét, mellyel egyúttal egy jó ügyet is támogathatunk – zárta mondanivalóját Lajos Norbert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.