Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Január 14. 20:02, szerda | Helyi
Forrás: BKMRF

"Játék” a követeléssel

A Bács-Kiskun megyei nyomozók vesztegetés és hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vettek őrizetbe három férfit.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya vesztegetés és hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást Sz. Gyula 48 éves nyíregyházi, G. Imre 58 éves orgoványi, valamint K. Szilárd 47 éves nyíregyházi lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy K. Szilárd érdekeltségébe tartozó cég 2010 decemberében fél milliárd forint hitelt vett fel egy takarékszövetkezettől. A kölcsönt – amit egyébként nem törlesztettek – a felhalmozott kamatokkal együtt 2012 júliusában engedményezték egy másik hitelintézet részére. A K. Szilárd 2013 nyarán felkérte ismerősét, Sz. Gyulát, hogy segítsen neki a cégét terhelő követelés áron aluli megszerzésében, megvételében. A felkérés alapján a 48 éves gyanúsított tárgyalásokat folytatott az érintett takarékszövetkezet önálló intézkedésre jogosult tagjával, G. Imrével, melynek eredményeképpen egy Sz. Gyula érdekeltségébe tartozó kft. a valós érték negyedéért vásárolta meg a követelést. Sz. Gyula a gyanú szerint közreműködésért cserébe anyagi előnyt ígért G. Imrének, melyet az 58 éves férfi elfogadott. A nyomozás adatai szerint a tartozás megvásárlásához szükséges, valamint a G. Imre részére felajánlott összeget is K. Szilárd biztosította.

A nyomozók 2015. január 12-én - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki a három férfit. A Kecskeméti Járásbíróság 2015. január 14-én elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.