Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Szeptember 12. 16:06, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Járási önkéntes mentőszervezet alakul Félegyházán

Járási önkéntes mentőszervezet alakul Félegyházán

Járási önkéntes mentőszervezet létrehozását tervezi a Kiskunfélegyháza Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Kecskemét Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Járási önkéntes mentőszervezet létrehozását tervezi a Kiskunfélegyháza Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Kecskemét Katasztrófavédelmi Kirendeltség. A most alakuló Kiskunfélegyházi Járási Mentőcsoportba olyan egyének, civil közösségek, polgárőrök és munkahelyi csapatok jelentkezését várják, akik munkájukkal, technikai eszközeikkel hozzájárulnak, hogy Bács-Kiskun megye, illetve Kiskunfélegyháza járás területén egy esetlegesen bekövetkező katasztrófa elhárításában segítséget nyújtanak, és mentési munkálatokat vállalnak. Minderről szeptember 11-én tartottak tájékoztatót az illetékesek a Városházán.

Farkasné Fazekas Mária, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó alezredese elmondta, a honvédelemről és a katasztrófavédelemről szóló törvény előírja, hogy minden 18 és 65 év között magyar állampolgárnak polgári védelemi kötelezettsége van. A munka hatékonyabbá tétele érdekében, az önkéntesség elve alapján kívánnak járási mentőcsoportokat létrehozni. A harmincöt-negyven fősre tervezett csoportok speciális képzésben részesülnek, hogy a vészhelyzetekben helyt tudjanak állni. A szervezők mindenkit örömmel látnak, hisz szükség van szakértelemre, kétkezi munkára, technikai eszköze. A járásokban december 31-ig szeretnénk megalakítani az önkéntes mentőszervezeteket, elindítani a felkészítést, végrehajtani a rendszerbeállító és minősítő gyakorlatokat. A munkában csak minősítéssel rendelkező csoportok vehetnek részt.

Jelentkezni lehet:
Kecskemét Katasztrófavédelmi Kirendeltség (Kecskemét, Deák F. tér 4) e-mail: kecskemet.pvfelugy@katved.gov.hu
Kiskunfélegyháza Hivatásos Tűzoltóparancsnokság (Kiskunfélegyháza, Csongrádi út 21.) tel.: 76/463-444 (Leiz Gábor tű. őrnagy), e-mail: kiskunfelegyhaza.HOT@katved.gov.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).