Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Szeptember 29. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Újabb szolgáltató vezeti be a csekkdíjat

Újabb szolgáltató vezeti be a csekkdíjat

A UPC november közepétől vezeti be a díjat, melynek összege megegyezik a Magyar Telekom által bevezetett díjjal, vagyis csekkenként 142 forint lesz. A társaság azért döntött a különdíj felszámítása mellett, mert évente 700 millió forintba kerül nekik, hogy ügyfeleik zöme csekken fizet - tudatta a Duna Televízió Híradója.

'A jövőben a készpénzkímélő elektronikus befizetéseket részesítjük előnyben. Ezeket a befizetéseket természetesen semmilyen külön díj nem terheli és többféle alternatív lehetőség is van arra, hogy ne készpénzzel fizessék a számláikat az előfizetők' – mondta Szűcs László, a UPC Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója.

A fogyasztóvédők azt mondják, hasonlóan a Magyar Telekomhoz, várhatóan közérdekű pert indítanak a UPC ellen is. Szerintük a szolgáltatók tisztességtelenül járnak el, amikor különdíjat számítanak fel.

Kispál Edit, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének PR és kommunikációs igazgatója elmondta: a szervezet határozott álláspontja, hogy a díj be van árazva a díjcsomagokba, tehát szerintük ez egyértelműen olyan plusz költség, amit rá akarnak terhelni a fogyasztókra.

A média és hírközlési biztos azt mondta a híradónak, ha valaki panaszt tesz a pluszdíj miatt, akkor vizsgálatot indít. 'Nyilvánvalóan azt kell vizsgálni, hogy a bevezetés min alapul, milyen tájékoztatást kaptak erről az előfizetők és milyen következményekkel jár az előfizetők részére' – fejtette ki Bodonovich Jenő.

A biztos várhatóan kezdeményezni fogja, hogy a leghátrányosabb helyzetben élők mentesüljenek a különdíj befizetése alól, mint ahogy tette ezt a Magyar Telekom esetében is. A Híradó úgy tudja, hogy a UPC nem számít fel különdíjat azoknál a 62 év feletti ügyfeleinél, akiknek vezetékes telefonos előfizetése is van.

Jelenleg a UPC és a Magyar Telekom mellett ugyancsak csekkdíjat kell fizetniük a Telenor ügyfeleinek és az Invitelnél is létezik ilyen díj. Mellettük számos pénzintézet is külön díjat számít fel annak, aki csekken törleszti hitelét.

Nyáron módosították a fogyasztóvédelmi törvényt, ami szerint a villany, a víz, a gáz és a távhő számlák után, csekkes befizetés esetében tilos külön díjat felszámítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk