Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2011. Augusztus 15. 07:21, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Új igények a falusi turizmusban

Új igények a falusi turizmusban

A falusi turizmus népszerűségének növekedésével az igények is egyre nagyobbak.

A vendégek többek között a vidéki pihenés alatt is igényt tartanak az internethasználatra. Csizmadia László, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének elnöke a Kossuth Rádiónak elmondta, a válság ezt az ágazatot is érintette, de sokkal kisebb mértékben, mint a gazdaság más területeit.

A falusi turizmus a kilencvenes évektől egyre népszerűbb, így a növekvő igényeknek is meg kell felelnie. Bár néhány napot ki lehet bírni internet nélkül, hosszabb időt már nem, ezért felmerült a wifi hálózat kiépítésének igénye.

Az egyik tanyasi vendéglátó a Kossuth Rádiónak elmondta, a vendégek megnyerése érdekében alkalmazkodnak a különféle elvárásokhoz: igény szerint a technikai lehetőségeket is biztosítják például az internet használatához. Ha azonban valaki azt akarja, hogy se tévé, se internet ne legyen a szobájában, az ő kívánsága is teljesülhet - tette hozzá.

Csizmadia László a Rádiónak elmondta, a 2009-ben hétezer-ötszázharminc bejegyzett szállásadó volt a falusi turizmusban. A szakember szerint a válság ezt az ágazatot is érintette, de csak kis mértékben. 2008-ban 744 ezer volt a falusi vendégéjszakák száma, és ez egy évvel később is alig csökkent: 2009-ben 722 ezer napért fizettek a szállásokon a turisták. Hozzátette, a növekedés még várat magára és kirobbanóan jó adatokat 2011-től sem vár.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 12:01, csütörtök | Belföld

Sokan mobiloznak közlekedés közben

Nemcsak autót vezetve, hanem gyalogos közlekedés, biciklizés vagy rollerezés közben is hajlamosak mobilozni az emberek - állapította meg egy friss kutatás, amelynek eredményét az MTI-hez is eljuttatták.

2020. Október 22. 09:55, csütörtök | Belföld

Október 23. - Kevesebb helyen, szűkebb körben tartanak megemlékezéseket

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulója alkalmából a hagyományosan már október 22-én kezdődő megemlékezéseket a koronavírus-járvány miatt idén csak szűk körben tartják vagy egyáltalán nem rendezik meg.

2020. Október 22. 09:20, csütörtök | Belföld

Meghalt 46 beteg, 2032-vel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Elhunyt negyvenhat többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2032 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

2020. Október 22. 07:00, csütörtök | Belföld

Antigén gyorsteszteket használnak a mentők

Úgynevezett antigén gyorsteszteket használnak a mentők az új koronavírus kimutatására, amely 97 százalékos hatékonysággal működik - közölte az Országos Mentőszolgálat főigazgatója szerda reggel az M1 csatornán.