Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Április 06. 15:07, hétfő | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

Izgalmas, fordulatos mérkőzésen nyert a listavezető KHTK

Izgalmas, fordulatos mérkőzésen nyert a listavezető KHTK

A megyei I. osztályú bajnokság 21. fordulójában Akasztóra látogatott az éllovas.
Ági Nektár Akasztó FC – Kiskunfélegyházi HTK 2 – 3 (0-1)

A megyei I. osztályú bajnokság 21. fordulójában Akasztóra látogatott az éllovas.

Ági Nektár Akasztó FC – Kiskunfélegyházi HTK 2 – 3 (0-1)

Akasztó, 200 néző. 2015. 04. 05-vasárnap 16: 30

Vezette: Álló Tibor (Pekoli Dániel, Bati Norbert)

Akasztó FC: Váczi – Bende, Juhász, Kósa, Lehota, Kovács (Bódi), Palla, Varga (Horváth, Vida), Madácsi, Megyes, Biber (Szabó I.). Edző: Gréczi Gábor.

KHTK: Jelen – Golovics, Valkai, Sándor, Balog M. (Szabó T.), Ábel, Kis D.(Mizsei A.), Palásti, Vojtovics (Zs. Juhász), Katona B.(Forgó), Némedi. Vezetőedző: Némedi Norbert, Edző: Nádasdi Péter.

Góllövők: Vida (49.), Juhász 11-esből(53.) illetve Ábel 11-esből (42.), Mizsei A.(77.), Valkai(81.)
Jók: Megyes, Lehota illetve Ábel, Valkai, Mizsei A.
Sárga lap: Horváth, Vida illetve Kis D., Sándor, Zs. Juhász, Ábel.

Sokáig ismerkedéssel telt el az első játékrész, mivel a játékosoknak alkalmazkodni kellett a pálya talajához és az erős szélhez. Ennek ellenére nagy iram alakult ki, a vendégek igyekeztek pontos adogatásokkal támadni, míg a hazaiak hosszú indításokkal kísérleteztek.
A listavezető előtt kétszer is lehetőség volt a gólszerzésre, de a döntő pillanatokban nem tudták helyzeteiket kihasználni.
A félidő hajrájában megszerezték a vendégek a vezetést, a 42. percben Némedi lövése lepattant a védőkről, Katona B. megszerezte, kapura tört, amikor a tizenhatoson belül szabálytalanul szerelték. A megítélt büntetőt Ábel magabiztosan értékesítette, 0-1.

Szünet után a hazai csapat játéka lett szervezettebb, több veszélyes akciót vezettek és a 49. percben kiegyenlítettek. Vida távoli beadásnak szánt labdája a kapu jobb felső sarkába csapódott, 1-1.
A hazai csapatot még bátrabbá tette az egyenlítés, bátran rohamoztak és négy perc elteltével vezetéshez jutottak. Baloldali támadás végén Juhász került helyzetbe, de a tizenhatoson belül felvágták, a megítélt büntetőt a sértett végezte el, és biztosan lőtte a hálóba, 2-1.
A hazaiak vezetése után nagyobb tempóra váltottak a vendégek, és a 77. percben kiegyenlítettek. Egy játékvezetői labdaejtést követően Palásti a kapu elé ívelt, Némedi lefejelte, Mizsei A.érkezett és 8 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 2-2.
Sorra vezették támadásaikat a vendégek, érezték, hogy a három pont megszerzéséhez még nagyobb koncentráció kell. A sorozatos támadásoknak meg is lett az eredménye.
A hazaiak szabálytalansága után a 81. percben listavezető kecsegtető helyről végezhetett el szabadrúgást.
A távolság legalább 27 méterre volt a kaputól, a letett labdához Némedi és Valkai helyezkedett, végül Valkai jól eltalált lövése lepattant a kapus előtt és kikötött a bal alsóban, 2-3. (A játékvezető Némedit írta be gólszerzőnek, tévesen)

A mérkőzés összképe alapján izgalmas, fordulatokban gazdag, közönségszórakoztató mérkőzést láthatott a publikum. A lelkes hazai csapat feledtetni akarta az előző heti fiaskót, igyekeztek a rutinos vendégek ellen, vezettek is, végül a kreatívabb vendégek jobb csapatjátékuknak és erőnlétüknek köszönhetően megfordították a mérkőzés eredményét, és győzelemmel távoztak Akasztóról.

Némedi Norbert, KHTK: A pálya minősége rányomta bélyegét a találkozóra. Nehéz volt rajta játszani, nekünk ez óriási hátrány volt, nem tudtuk passzolós játékunkat érvényesíteni.
Küzdelmes, fordulatos volt a mérkőzés, ennyivel mindenképpen jobbak voltunk.
Szünet után negyedóráig bealudtak védőink, megfordította az eredményt a hazai csapat.
A szerencse is mellettünk állt a mai találkozón, a végén erőnlétben is jobban bírtuk, az egy gól különbség így reális.

Gréczi Gábor, Akasztó: Méltó partnerei tudtunk lenni a listavezetőnek, a mi helyzetünkben ez majdnem a győzelemmel felér, igazi csapatmunka volt.
A múltheti vereség után fel tudott állni a csapat, közel álltunk, hogy meglepetést okozzunk.

U-21-es csapatok találkozóján:
Ági Nektár Akasztó FC – Kiskunfélegyházi HTK 0 – 0

Varga F.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.