Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Január 06. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: OrientPress

Izgalmas év elé néz a magyar triatlonsport

Izgalmas év elé néz a magyar triatlonsport

Erős szezont és sikeres évet tudhat maga mögött a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ), de idén még erősebbre és még sikeresebbre készül. Két jelentős nemzetközi verseny megrendezését is sikerült elnyernie a szövetségnek.

Ez év augusztusában Európa Kupának ad otthont Székesfehérvár, míg 2020 júniusában világbajnokságot rendez az MTSZ, ugyanis Kecskeméten az új kampusz területén kerül sor az Egyetemi Triatlon Világbajnokságra. Ezek az események remek alkalmat nyújtanak arra, hogy az egyre jobban teljesítő hazai triatlonsport képviselői az olimpiai pontszerzés esélyével érkezzenek Tokióba.

Öt olimpiai számban elért Európa-bajnoki dobogós helyezések, köztük két aranyérem: ez a magyar triatlonsport 2017-es mérlege, ami példátlan a fiatal szakág történetében. Bicsák Bence, az U23-as korosztály Európa-bajnoka lett (emellett az elit mezőny Világkupáját is megnyerte), míg a Mátyus Lili, Soós Gergő, Putnóczki Dorka, Lehmann Csongor összetételű junior mix váltó szintén Európa-bajnoki címet szerzett. E sikerekben jelentős érdemei vannak az edzőknek, Tóth Szilárdnak, Lehmann Tibornak, Kuttor Csabának és Dévay Lászlónak. Eközben a sportág riói olimpikonjai, Kovács Zsófia, Ifj. Faldum Gábor és Tóth Tamás a világbajnoki és a Világkupa sorozaton gyűjtötték a pontokat, hogy jó pozícióból kezdhessék meg a kétéves kvalifikációs sorozatot a 2020-as tokiói olimpiára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.