Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Június 02. 08:49, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Ízek, zamatok…mennyei falatok!

Ízek, zamatok…mennyei falatok!

A Tupperware Főzőklubban június 1-jén már az idei ropogós, vitamindús zöldségek tarkították a könnyű, ám ínycsiklandó és tartalmas vacsorát!

Vacsorát? Uzsonnát? Nevezzük bárhogyan, annyi bizonyos, hogy bármely étkezésre megállják a helyüket a főzőklubban elkészült fogások. Fontos megemlíteni azt is, hogy nem kifejezetten „termékbemutatók” ezek a kellemes klubdélutánok, hiszen nem kötelező a vásárlás. Pusztán lehetőséget nyújt arra, hogy megismerkedhessünk a Tupperware edények és eszközök világával, használatukkal és az aktuális akciókkal.

Természetesen a főzőklubban elkészült finomságok hagyományos konyhai eszközökkel és edényekben is elkészíthetőek, de ha időt, energiát (és mondjuk olajat, zsiradékot) szeretnénk spórolni, akkor nem árt ha látjuk mire is képesek ezek a nem mindennapi edények. Egy-egy ilyen főzőklubon pedig meg is kóstolhatjuk az elkészült remekműveket, sőt begyűjthetünk magunknak egy sor hasznos receptet is, arról nem is beszélve, hogy milyen kellemes társaságban tölthetjük a délutánt.

A főzőklubok minden hónap első szerdáján 17:00 órakor kerülnek megrendezésre a Móra Ferenc Művelődési Központ emeleti klubszobájában.

A tősgyökeres tagok mellett mindig vannak új vendégek is, akiket mindig szívesen látnak és bevezetnek a főzőklub kulisszatitkaiba.

A júniusi klubnapon az alábbi ételek készültek el a „boszorkánykonyhában”:

  • Előétel: májpástétom (csirkemájjal, vajon sült hagymával, fokhagymával és friss majorannával)
  • Főételek: Rakott krumpli 3,8-as Mesterszakács fémedényben, szabad tűzön elkészítve
  • Kefirben pácolt csirkenyárs serpenyőben sütve
  • Sárgarépa saláta mentás, joghurtos öntettel (ropogós, finom új zöldségből)

S miután ízlelőbimbóinkat megcsiklandoztuk már az ételek olvasásával is, lássuk milyen edényeket és eszközöket használnak a Tupperware háziasszonyai.

A Tupperware története 1946-ban kezdődött Amerikában, amikor a céget alapító Earl Tupper kifejlesztett egy egyedülálló alapanyagot, és ebből megalkotta az első „Csodatál” elnevezésű edényt. Az orlandoi központú cég ma a világ több mint 130 országában van jelen, és fogalom a háziasszonyok körében. A Tupperware háztartási műanyag edényei segítséget nyújtanak a hűtőben való frissentartáshoz, a tároláshoz, a konyhai előkészítéshez, a szervírozáshoz, a mélyhűtéshez, a mikrohullámú sütőben való főzéshez, sütéshez és melegítéshez egyaránt.

A Tupperware termékek tudatos termékfejlesztés eredményeként kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek: rendkívűl praktikusak, az edények normál használat mellett nem deformálódnak, nem veszik át a bennük tárolt élelmiszerek illatát és jelentős részük mosogatógépben is mosogathatóak. A Tupperware mindenkori vezérelve: „Nem mindennapi formatervezés a mindennapokhoz.” Ez a törekvés a mai napig érvényes. A vállalat tervezői rendszeresen nyernek el Európában és Ázsiában rangos formatervezési díjakat. A forma mellett a minőségnek is kiemelkedõ szerepe van: rendeltetésszerű használat mellett a termékekre a cég 30 év garanciát vállal, illetve állandó termékeihez biztosítja a folyamatos kellékellátást is.

De hangsúlyozom, mindez csak lehetőség! A főzőklub nem arra épül, hogy mindenáron rábeszéljen bárkit is a vásárlásra. Pusztán alternatívát kínál arra, hogy gyorsabban, egészségesebben főzhessünk – süthessünk családunknak és természetesen önmagunknak is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.