Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. November 08. 07:20, szombat | Helyi
Forrás: Gulyás Sándor

IV. Fogadj Örökbe Egy Macit – jótékonysági árverés

IV. Fogadj Örökbe Egy Macit – jótékonysági árverés

December 3. a Fogyatékkal Élők Nemzetközi Napja. A “Fogadj Örökbe Egy Macit” elnevezésű kampány az idei évben is ezen a napon tartja társadalmi célú, jótékonysági aukcióját.

December 3. a Fogyatékkal Élők Nemzetközi Napja. A “Fogadj Örökbe Egy Macit” elnevezésű kampány az idei évben is ezen a napon tartja társadalmi célú, jótékonysági aukcióját.

A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékossá váltak problémáira. A kampány középpontjában a fogyatékkal élők foglalkoztatásának bővítése áll.

Időpont: december 3. 19.00 óra
Helyszín: Hotel Gellért - 1111 Budapest, Szent Gellért tér 1.

A kampány célja:

Egyrészt: szeretnénk felhívni a figyelmet arra a szomorú tényre, hogy hazánkban a fogyatékkal élők mindössze 10%-át foglalkoztatják
Másrészt: szeretnénk a jelenlegi foglalkoztatási arányt felemelni, így nyújtva számukra segítséget.


Terveink szerint elsőként Budapesten és környékén, majd több vidéki városban indítanánk el kezdeményezésünket. Olyan „manufaktúrákat” alakítunk ki, ahol sérült emberek dolgoznának egészséges társaikkal együtt. Mindezzel azt szeretnénk megmutatni, hogy közös munkával magas minőségű, egyedi produktumokat képesek előállítani, amelyeket később kereskedelmi forgalomban is értékesíteni lehet. Ezzel együtt szándékunk az, hogy az ország több pontján fogyatékkal élők által elkészített termékcsaládokat összegyűjtsük, és értékesítsük azokat.
A „Fogadj Örökbe Egy Macit” egy hosszútávú program, amely 4+1 kampányelemmel veszi kezdetét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.