Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. November 17. 17:41, péntek | Bulvár
Forrás: mti

Ittas vezetésért nyolcmillió forintnyi büntetés egy diáklánynak?!

Ittas vezetésért nyolcmillió forintnyi büntetés egy diáklánynak?!

Ittas vezetésért 250 ezer koronás (nyolcmillió forint) bírságot kapott egy norvég diák, a világ második legfiatalabb milliárdosa.

A 22 éves Katharina G. Andersenre egy oslói bíróság szabta ki a bírságot és 13 hónapra a vezetéstől is eltiltotta. A diáklány azonban szerencsésnek mondhatja magát, hogy ennyivel megúszta, ugyanis Norvégiában a szabálysértőket a vagyoni helyzetük alapján bírságolják meg.

Az ügyben ítélkező bíró el is mondta, hogy akár 40 millió koronát (1,3 milliárd forintot) is kiróhatott volna, hiszen Andersen a leggazdagabb nő Norvégiában.

A Forbes listája szerint Katharina G. Andersen vagyona 1,23 milliárd dollárra rúg. Apja 2007-ben ruházta rá a családi befektetési vállalat 42 százalékos részesedését, így lett belőle a világ második legfiatalabb milliárdosa.

Az oslói városi bíróság azért mérsékelte a bírságot, mert tetemes vagyona ellenére még nem vett fel osztalékot és nincs állandó jövedelme. A még így is borsos számlát a becsült vagyona alapján határozták meg.

A világ legfiatalabb milliárdosa egyébként a Forbes szerint Alexandra Andersen, Katharina egy évvel fiatalabb húga.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.