Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Szeptember 25. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: HVG

Itt az Adidas első cipője, amit robotok készítettek

Itt az Adidas első cipője, amit robotok készítettek

Barátkozzon meg a gondolattal, hogy egyre több ilyen lesz.

Az Adidas bemutatta a világ első, robotok által készített futócipőjét, néhány hónap múlva pedig további eszközök követhetik majd.

Az Adidas nagyjából egy évvel ezelőtt beszélt nyíltan a jövőt illető terveiről. Ezek szerint a cég Speedfactory névre keresztelt üzemében csak robotok végeznék a munkát, míg az emberi erőforrás számára az egyik legfontosabb feladat a robotok kiszolgálása lesz.

A fejlesztésnek meg is lett az eredménye, a sportszergyártó a napokban mutatta be a Futurecraft M.F.G. (Made For Germany) névre keresztelt futócipőjét. Az elkészítésében csak minimális mértékben vettek részt emberek, minden lényeges fázis automatizál módon történt. A tervezést is a gépek segíteték: a minél kényelmesebb megoldáshoz komoly segítséget jelentettek az Aramis nevű mozgásérzékelő rendszer által gyújtött adatok. A gép a lábról és annak mozgásáról a lehető legtöbb adatot begyűjtötte, így már könnyebb volt olyan sportcipőt készíteni, ami pontosan passzol az ember lábára.

A németek azt ígérik, a Futurecraft csak a kezdet volt, a következő néhány hónapban további felszereléseket készíthetnek. Az Adidas ráadásul már azon gondolkodik, hogy a modell következő darabjának bizonyos részét 3D-nyomtatással készítsék el.

Címkék: Adidas, robotok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.