Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2022. Július 04. 11:29, hétfő | Helyi sport

Itt a vakáció és dübörög a triatlon a Joggingnál

Itt a vakáció és dübörög a triatlon a Joggingnál

Az elmúlt két hétben az iskolás gyermekeknek megkezdődött a vakáció, ami egyenes arányosságot jelent azzal, hogy dübörög a triatlon szezon!

Nem volt ez másként a Jogging Plus Egyesület sportolói életében sem. A fiatalok teljes gőzzel készültek és utaztak a ROLLSPED Kft. segítségével Zalaegerszegre, majd 1 hét múlva Bajára. Előbbi a Zalatriatlon Sprint 2022 E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny volt. Helyszíne a Gerébi tó, ahol gyönyörű környezetben, igazi zöldövezetben tudták próbára tenni magukat az elszánt sportolók. Valódi elszántságra volt szükség, mert az időjárás kánikulai meleggel jutalmazta meg a jelenlévőket.

Újabb fontos tapasztalatot nyertek az indulók, mivel ez is egy különleges helyszín volt a verseny állomásait nézve. A víztől viszonylag hosszan kellett mezítláb futni a Depóig, majd a kerékpáros rész után a futás is vegyes terepen történt, füves, aszfaltos, emelkedő, lejtő. Igazán változatos versenyszám volt.

A Jogging Plus Egyesület részéről jelen volt Újonc 2 kategóriában: Szórád Kenéz (32.) Gyermek kategóriában: Kovács Mátyás (13.), Vincze Bálint Máté (20.), Szórád Hanna (15.), Karsai Hédi (19.), Szénászky Hanna Rebeka (23.), Simonovits Ildikó Kincső (28.)

Majd alig telt el 1 hét és már a következő helyszínen találkoztak újra a triatlon szerelmesei. XVII. MOGYI Triatlon E.ON UP Ranglista július 03-án. Baja gyönyörű részén a Sugovica és a Duna összefolyásánál a Petőfi-sziget lábánál rendezték meg a versenyt. A víz kellemes volt a gyerekek elmondása szerint, elég közel volt a Depó, ahonnan röppentek két keréken a Petőfi hídra és vissza körbe-karikázva, majd következett a futás, amelynek kijelölt helye szintén kellemes, zöldövezeti környezetben zajlott. A nagy meleg ellenére jól érezték magukat a versenyzők.

A Jogging Plus Egyesület részéről Gyermek kategóriában jelen volt: Kovács Mátyás (17.), Pataki Benedek Zoltán (45.), Rádi Zénó (23.), Vincze Bálint Máté (34.), Szórád Hanna (22.), Karsai Hédi (29.), Szénászky Hanna Rebeka (30.), Simonovits Ildikó Kincső (41.); Újonc 2: Dékány Bence (10.), Szórád Kenéz (36.), Ficsór Rebeka (47.); Újonc 1: Dékány Dominik (15.), Dékány Fruzsina (14.), Ficsór Tamara (15.), Gál Franciska Róza (10.), Kovács Riana Éva (16.); Serdülő kategóriában: Kosztolányi Ferenc (48.), Rádi Gellért (26.)
Aquakid futamban a legkisebbek is, Bibók Eliza Flóra, Kovács Attila Kende és Tóth Noel, sikeresen teljesítettek az első nyílt vizes versenyükön.

A Jogging Plus Egyesület újra kiemeli a ROLLSPED Kft-nek szóló köszönetét, mert ennyi versenyző biciklijének szállítását nem tudná nélküle megvalósítani. A fiatalok lelkesen készülnek az 1 hét múlva következő veresegyházi Aquatlon OB-ra.

Részletes eredmények: http://triatlon.hu/eredmenyek

Felkészítő edzők: Dinnyés-Kis Zsuzsanna, Németh László, Szentesi Szabolcs, Vidovics Zoltán, Vízhányó Emília

Hálás köszönet a sportoló gyermekek szüleinek, akik bíztatták és segítették a versenyzőket, biztosították a versenyeztetés lehetőségét!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 17:01, szerda | Helyi sport

Egy hosszú versenynap a Jogging-nál

2022. Július 25. 10:29, hétfő | Helyi sport

Két félegyházi birkozó is dobogóra állhatott

Siófokon, a Plázson rendezték a Strandbirkózó OB második fordulóját, ahol a félegyházi versenyzők közül ketten állhattak fel a dobogóra.

2022. Július 04. 09:22, hétfő | Helyi sport

Három félegyházi fiatal is bejutott a legjobbak közé

A strandbirkózás 2028-tól olimpiai sportág lesz, egyre népszerűbb a sportolók és a közönség körében is. Egyszerűek, könnyen követhetőek a szabályok és izgalmas mérkőzéseken dől el a végeredmény.

2022. Június 29. 09:34, szerda | Helyi sport

Három félegyházi arany és három bronz a Tenisz Vidék Bajnokságon

Június 14-20-ig rendezték meg Baján a Homelux Országos Tenisz Vidék Bajnokságot a 12 és 14 éves korosztály számára.