Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Június 14. 17:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

Itt a bogrács szezon!

Itt a bogrács szezon!

Ha nyár, akkor nem maradhatnak el az igazi, hamisítatlan bográcspartik sem.

Akár kezdők vagyunk, akár haladó szinten űzzük ezt a „tudományt”, nem árt felkészülni.
Azért az nem mindegy, hogy hol szeretnétek bográcsozni. Az otthon kényelmében valamivel könnyebb, hiszen nem kell magaddal cipelni az eszközöket.

Amire feltétlenül szükséged lesz bográcsozás közben:

A bogrács
Ki hitte volna, igaz?:) Válassz a társaság létszámához passzoló méretű, illetve az étel milyenségéhez illő bográcsot. A szűkebb szájú, halászléfőző inkább ehhez a halas ételhez jó, míg a széles „tetejű”, hagyományos formájúban jól elkészíthető a lecsótól kezdve, a paprikás krumplin át a pörköltig minden. Figyelj a minőségre is! Ezen felül fontos a stabil láb, vagy tartó, illetve a lánc.

Ahol ehetsz, amire ülhetsz
Otthon azért könnyebb gondoskodni ezekről, ám ha „külsős” bográcsozást szeretnél, válassz olyan helyet, ahol „telepített” padok állnak rendelkezésedre.

„Apróságok”
Az otthoni lehetőségek ilyenkor szintén adottak, hiszen a tányérok, poharak, főző-, kavaró- illetve evőeszközök rendelkezésünkre állnak. Ha távolabb lesz a főzés, nagyobb méretű fakanalat, késeket vigyünk magunkkal. Tányérból, evőeszközből egyszerűbb a műanyag változatot cipelni.

Fűszerek
Akár a kertben, akár egy közelebbi vagy távolabbi helyen bográcsoztok, az elkészítendő ételhez mindenképp szerezd be a fűszereket, ízesítőket.

A folyadék
Ha távolabb mész az otthonodtól, mindenképp vigyél magaddal vizet, vagy olyan helyet válassz, ahol van iváshoz, főzéshez használható víz. És persze, az egyéb folyadékok sem maradhatnak el: egy pici sör, egy pici bor az ételnek és a társaságnak egyaránt jár.

A hozzávalók
Persze, hogy adott, és persze, hogy ezekről nem feledkezünk meg (jó esetben:)). Jó, ha már otthon felkockázzuk a húst, egyéb hozzávalókat is. Így nem kell harcot vívnunk ezek pucolása közben sem a hangyákkal, tücskökkel, bogarakkal, és a természet egyéb elemeivel. Ja, és olaj helyett itt használj inkább zsírt.

A tűz
Szeles időben ne is próbálkozz a tűzgyújtással. Ha idegen terepre mész, tartsd be a tűzgyújtásra vonatkozó szabályokat. Vigyázz, hogy a bogrács alja ne érjen a lángokhoz, a lánccal szabályozhatod, mennyire érjen le az edény. Van, aki inkább a parázsra esküszik. A megfelelő minőségű, száraz faanyagról, gyújtósról is hasznos előre gondoskodni, még ha "terepre" megyünk is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.