Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Május 09. 11:36, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Isten éltesse az iparosokat!

Isten éltesse az iparosokat!

Május 8-án (vasárnap) az Ótemplomban ünnepi szentmise keretei között együtt imádkoztak a megjelentek városunk vállalkozóiért és iparosaiért.

A Vállalkozók Ipartestületének meghívására sokan összegyűltek, hogy a Mindenható áldását kérjék az iparosok munkájára. „Biztosítson megélhetést mindenkoron az iparosoknak az elvégzett munka és adjon minden becsületes és tisztességes vállalkozónak egészséget és erőt az Úr, hogy sokáig állhassanak városunk lakóinak szolgálatában” – áldotta meg Rónaszéki Gábor, a Sarlós Boldogasszony Templom plébánosa a Vállalkozók Ipartestületének lobogója alatt felsorakozott tagoknak.

A szentbeszédben arról beszélt a plébános, hogy Jézus azért ment fel a mennyekbe, hogy mindenkié legyen. Nekünk embereknek sokkal könnyebb lenne, ha megfogható, emberi alakként állna előttünk Jézus, de akkor hol lenne az Ő helye? Az Ótemplomban vagy a Szent István templomban? Jézus odafentről néz le ránk és minden egyes embernek úgy kell imádkoznia Hozzá, mintha személyesen beszélne Vele. Hiszen Jézus minden hívő emberé, az Ő tanításai minden emberhez szólnak. Hallgassuk meg és lássuk Őt szívünkkel! E gondolatok jegyében kérte a plébános a hívőket, hogy imádkozzanak együtt a saját boldogulásuk kérése mellett az iparosok és vállalkozók sikeres mindennapjaiért. Álljanak minél tovább az emberiség szolgálatában, hogy a mi életünk is könnyebb és boldogabb legyen!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: